Izaberite stranicu

АЛАС КАО СВЕТ

n

Категорија

Датум објављивања

04/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У четвртак, 21.04. 2022, прославили смо Дан школе. За ту прилику реализовали смо пројекат „Пут око света“ – Дан демократске културе. Ова активност реализована као пројектна настава којом су обухваћена сва одељења школе и сви наставници. Свако одељење је представили једну државу света. Од септембра до априла ученици су истраживали државу која им је додељена кроз аспект историјског, географског, културног па све до савременог, тј. Популарног аспекта. Своја сазнања су сабрали у презентацију која је део мулдимедијалне интерактивне изложбе.

Централна свечаност је подразумевала представљање сваке државе на креативно осмишљеним шдандовима као и приредбу током које су ученици на изразити начин, са пуно песме, игре и бираних речи представили одређену државу. На крају, сви учесници су бираним поклонима, који су симболи наше државе, Аласу Мики, водитељу, осликали и Србију.

Био је ово празник дечијих осмеха, ватромет креативности и маште, као и доказ професионализма и јединственог тима наше школе.

Хвала свима који су увеличали овај догађај, званичницима који су се одазвали позиву, као и родитељима који су били у могућности да нам несебично помогну у реализацији ове замисли.

Ваш Алас

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...