БАЈКА ЗА НАЈМЛАЂЕ – 5.10.2022. МУЗЕЈ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

n

Категорија

Датум објављивања

11/17/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У данима Дечје недеље, школска библиотека у сарадњи са Музејом Народног позоришта организовала је ново лепо дружење за најмлађе ученике наше школе.

Посета Музеју била је организована за одељења 1/2 (27 ученика) учитељице Љиљана Лазаревић и Николина Бацић и за одељење 1/4 (18 ученика) учитељице Јелене Геић. 

У пријатном амбијенту Музеја, уз топли дочек наше сараднице Драгице Гаћеше, наши прваци имали су прилике да се друже, слушају бајку и разговарају о њој са глумицом Калином Ковачевић, изузетном уметницом која је њима читала бајку „Мачак у чизмама“.

Слушали су бајку пажљиво, задивљени и замишљени, а потом су износили своја запажања и учествовали у вођеном разговору о добрим и мање добрим дешавањима, особинама и поступцима.

Након дискусије, обишли су Музеј са својим учитељицама и наставили пут до школе.

Ружа Лалић

шк.библиотекарка

Повезане вести

Информације за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за...

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

У школској библиотеци одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Чланови комисије били су: 1.Јаворка Михајловић 2.Душанка Ераковић #.Ружа Лалић Резултат школског такмичења рецитатора: 1.место – ученица Анђа Перовић, 2/2 песма  „Замислите...