Izaberite stranicu

БАЈКА ЗА НАЈМЛАЂЕ – 5.10.2022. МУЗЕЈ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

n

Категорија

Датум објављивања

11/17/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У данима Дечје недеље, школска библиотека у сарадњи са Музејом Народног позоришта организовала је ново лепо дружење за најмлађе ученике наше школе.

Посета Музеју била је организована за одељења 1/2 (27 ученика) учитељице Љиљана Лазаревић и Николина Бацић и за одељење 1/4 (18 ученика) учитељице Јелене Геић. 

У пријатном амбијенту Музеја, уз топли дочек наше сараднице Драгице Гаћеше, наши прваци имали су прилике да се друже, слушају бајку и разговарају о њој са глумицом Калином Ковачевић, изузетном уметницом која је њима читала бајку „Мачак у чизмама“.

Слушали су бајку пажљиво, задивљени и замишљени, а потом су износили своја запажања и учествовали у вођеном разговору о добрим и мање добрим дешавањима, особинама и поступцима.

Након дискусије, обишли су Музеј са својим учитељицама и наставили пут до школе.

Ружа Лалић

шк.библиотекарка

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...