Izaberite stranicu

„Безбедност деце на интернету“ – предавање Владе Арсића , 18.5.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

05/23/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив сарадника Библиотеке „Драган Лукић“ организовали смо се са ученицима 8/4 и одељенским старешином Миомирком Саичић, како бисмо имали прилике да слушамо предавање Владе Арсића о пошастима савременог доба, које са собом доноси интернет.

Предавач Влада Арсић је лиценцирани предавач МУП-а и аутор књиге „Армагедон“ која је изазвала велику пажњу у јавности, јер је заснована на истинитим догађајима који су представљали страдање младих у нашој земљи.

Ученици су пратили излагање пажљиво. Како су се низале приче, прикази, сва образложења да је довољна површност или непажња, да се упадне у велику невољу, наступила је тотална посвећеност и тишина. У неким тренуцима остали су неми на спознају какве све опасности постоје. Уз детаљнију анализу и уочавање модела поступања предатора на интернету, имали су прилике да сазнају како да препознају и како да одреагују на најсигурнији начин, а да тиме не угрозе сопствену безбедност.

Дописивање са непознатим особама путем инетрнета је директан пут у опасност. Предавање је имало едукативне елементе. Ученицма је приказано како предатори вребају своју жртву, јер жртва може постати било ко од нас. Веома корисне информације смо овим дружењем са Владом Арсићем добили.

Било је пуно питања. И наравно опширних и важних одговора. Доста примера и објашњења.

Више од свега, потребна је свест да постоје проблеми и опасности, како бисмо се чували. Исто тако, важно је да знамо како да се сачувамо и исто тако, да знамо коме се обратити за помоћ. 

Поверење се не поклања било коме. Поверење се чува и заслужује. Посебно пред непознатим виртуелним светом у коме нема ни правила ни граница. Због свега тога, опрез и знање су неопходни, јер смо једино тада безбедни.

Са жељом да наши ученици уживају у животу, али да у сваком тренутку и у размишљањима и у поступцима чувају себе и своју безбедност, искрено се надамо да ће им све што су овом приликом сазнали бити корисно.

 Ружа Лалић,

Школски библиотекар

Повезане вести

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

Амбасадорка Краљевине Норвешке у Србији, Кристин Мелсом, отворила је манифестацију „Источно од сунца и западно од месеца – нордијска књижевност за децу у преводу на српски језик“ и истоимену изложбу отворену у Библиотеци града Београда (БГБ), коју су подржале амбасаде...

СПОРТ ЗА СВЕ!

СПОРТ ЗА СВЕ!

Ученици-це шестог разреда наше школе као и предходних година учествовали су на спортској инклузивној манифестацији "Спорт за све", која се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали Александар Николић (хала Пионир).Ученици су имали прилику...

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику. У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у...