Izaberite stranicu

ДАН ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН У „ МИКИ АЛАСУ“, 15.09.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се празнује 15.септембра почев од 2020.године.

Ученици млађих разреда су заједно са својим учитељицама, библиотекарком и представницом Вршњачког тима, у школском дворишту показали пример заједништва у необично лепој акцији.

Учествовало је 13 одељења млађих разреда.

Тога дана обукли су мајице у бојама српске заставе. Свако од њих одбрао је једну од боја коју воли : црвену, плаву или белу.

Убрзо се створила застава наше државе, на коју смо сви поносни.

Уз нове стихове и веселу песму поручили смо свету да волимо нашу Републику Србију и да се поносимо нашом Основном школом „ Михаило Петровић Алас“.

Дружење у школском дворишту је било весело и занимљиво.

Слике говоре више од речи.

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...