ДАН ЗАСТАВЕ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН У „ МИКИ АЛАСУ“, 15.09.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се празнује 15.септембра почев од 2020.године.

Ученици млађих разреда су заједно са својим учитељицама, библиотекарком и представницом Вршњачког тима, у школском дворишту показали пример заједништва у необично лепој акцији.

Учествовало је 13 одељења млађих разреда.

Тога дана обукли су мајице у бојама српске заставе. Свако од њих одбрао је једну од боја коју воли : црвену, плаву или белу.

Убрзо се створила застава наше државе, на коју смо сви поносни.

Уз нове стихове и веселу песму поручили смо свету да волимо нашу Републику Србију и да се поносимо нашом Основном школом „ Михаило Петровић Алас“.

Дружење у школском дворишту је било весело и занимљиво.

Слике говоре више од речи.

Повезане вести

Информације за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за...

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

У школској библиотеци одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Чланови комисије били су: 1.Јаворка Михајловић 2.Душанка Ераковић #.Ружа Лалић Резултат школског такмичења рецитатора: 1.место – ученица Анђа Перовић, 2/2 песма  „Замислите...