Izaberite stranicu

Дечија недеља

n

Категорија

Датум објављивања

10/10/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У петак, 7.10, у оквиру Дечије недеље, у нашој школи је организована Спортска инклузивна манифестација „Другачији, а једнаки“  у којој су учествовали ученици Специјалне основне школе „Драган Ковачевић“ и наши ученици. Манифестацију су реализовали представници Спортског савеза особа са инвалидитетом из Београда и наставник Немања Кнежевић уз подршку Општине Стари град. Активност је проистекла из пројекта „Квалитетно образовање за све“ чији је циљ интегрисање демократских компетенција у наставни процес.

Ученици обе школе су били у прилици да се упознају са облицима спортских активности и такмичења на начин како то чине особе са инвалидитетом и посебним потребама. На неколико пунктова играли су пикадо са повезом преко очију, одбојку из седећег положаја, савладавали полигон везаних ногу или очију уз пратњу и асистенцију друге особе, добацивали се једном руком и слично. Ово драгоцено и двосмерно искуство омогућило је ученицима и једне и друге школе у освешћивању с једне стране могућности и потребе указивања помоћи и подршке особама са посебним потребама, а с друге стране осећаја прихваћености у друштву. 

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...