Izaberite stranicu

ДРУЖЕЊЕ СА ПИСЦЕМ ЗА ДЕЦУ – ГОРДАНА МАЛЕТИЋ

n

Категорија

Датум објављивања

03/06/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Били смо гости Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“ и дружили се са признатом књижевницом  која своје стваралаштво посвећује деци и младима, Горданом Малетић.

Ученици 4/3 (28 ученика) са учитељицом Душицом Арсенијевић и библиотекарком Ружом Лалић, имали су прилике да упознају књиге ове ауторке и прилику да им она представи најновији наслов, „Масамба луталица“ у издању Креативног центра.

Библиотекарка Виолета Ђорђевић нас је, као и увек, дочекала топло и срдачно, свим својим гостима обезбедила веома пријатну атмосферу за дружење и разговор о књигама, јунацима и њиховим згодама и незгодама, а које нас неодољиво подсећају на лепоту и раскош веселог детињства.

Разговарало се и о другим насловима : „ Чаробне речи“,  „Витезови мечјег срца“,  „Хвалисави мајмун“,  „На путу сребра“,  „Перце дивље патке“,  „Рецитаторска читанка“, али највећу пажњу посветили смо наслову „Масамба луталица“.

Читали су се поједини одломци, откривали се утисци, коментарисали поступци. Питања је било доста, а добијени су брзи и спретни одговори. Посебна пажња посвећена је континенту Африка и егзотичном животињском свету. Било је размене искустава о утисцима из Африке, јер је на питање ауторке романа, више ученика потврдило да је путовало у Африку. Какво је ту одушевљење настало, обострано.

Посебно је леп и динамичан део разговора са ауторком Горданом Малетић био о њеном стварању, питали су занимљива питања, која се односе на то када даје наслов књизи, када пише, шта је опушта, када је почела да пише,  где проналази инспирацију, који су јој њени омиљени романи и зашто пише баш деци. 

Са ученицима су разговарале и представница Издавачке куће „Креативни центар“, Јелена Драгојловић и књижевница Славка Грујичић Петровић, а госте је библиотекарка Виолета Ђорђевић подсетила на сва књижевна признања која је књижевница, Гордана Малетић до сада добила.

Уз обећање да ћемо се поново дружити, вратили смо се у школу.

Ружа Лалић,

шк.библиотекар

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...