Izaberite stranicu

Европска недеља мобилности

n

Категорија

Датум објављивања

09/21/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У склопу обележавања почетка манифестације Европска недеља мобилности (ЕНМ), за ученике шестог разреда наше школе организован је излет од Београда до Новог Сада модерним возом „Соко“. Циљ ове кратке екскурзије био је промовисање боље повезаности наших градова одрживим видовима превоза, њихова афирмација у Београду и Новом Саду и едукација младих о значају коришћења активних видова кретања.

Реч је о активности коју су у складу са темом овогодишње ЕНМ „Боља повезаност“ и под слоганом „Крећимо се квалитетније!“ заједнички организовали Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Стална конференција градова и општина, град Београд, град Нови Сад, Основна школа „Михаило Петровић Алас“ из Београда и предузеће Србија воз.

Деца су пред полазак за Нови Сад имала прилику да чују предавање о еколошки прихватљивим видовима транспорта, а током тридесетак минута вожње „Соколом“ приређен је и интерактивни квиз о железници и мобилности као концепту.

У Новом Саду, у организацији градске Управе за саобраћај и путеве и Управе за заштиту животне средине, ђаци су обишли станицу за изнајмљивање бицикала, уприличена је вожња аутобусом на течни нафтни гас, као и тестови спретности на полигону за вожњу бицикала.

Ученицима је остала лепа успомена на Нови Сад и вероватно прво путовање возом „Соко“, а научили су неке нове ствари о заштити животне средине и одрживим видовима транспорта.

UČENIKE ZANIMA EKOLOŠKI PREVOZ: Đaci iz Beograda odlaskom u Novi Sad obeležili početak manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti“ (novosti.rs)

Повезане вести

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

Амбасадорка Краљевине Норвешке у Србији, Кристин Мелсом, отворила је манифестацију „Источно од сунца и западно од месеца – нордијска књижевност за децу у преводу на српски језик“ и истоимену изложбу отворену у Библиотеци града Београда (БГБ), коју су подржале амбасаде...

СПОРТ ЗА СВЕ!

СПОРТ ЗА СВЕ!

Ученици-це шестог разреда наше школе као и предходних година учествовали су на спортској инклузивној манифестацији "Спорт за све", која се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали Александар Николић (хала Пионир).Ученици су имали прилику...

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику. У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у...