Европска недеља мобилности

n

Категорија

Датум објављивања

09/21/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У склопу обележавања почетка манифестације Европска недеља мобилности (ЕНМ), за ученике шестог разреда наше школе организован је излет од Београда до Новог Сада модерним возом „Соко“. Циљ ове кратке екскурзије био је промовисање боље повезаности наших градова одрживим видовима превоза, њихова афирмација у Београду и Новом Саду и едукација младих о значају коришћења активних видова кретања.

Реч је о активности коју су у складу са темом овогодишње ЕНМ „Боља повезаност“ и под слоганом „Крећимо се квалитетније!“ заједнички организовали Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Стална конференција градова и општина, град Београд, град Нови Сад, Основна школа „Михаило Петровић Алас“ из Београда и предузеће Србија воз.

Деца су пред полазак за Нови Сад имала прилику да чују предавање о еколошки прихватљивим видовима транспорта, а током тридесетак минута вожње „Соколом“ приређен је и интерактивни квиз о железници и мобилности као концепту.

У Новом Саду, у организацији градске Управе за саобраћај и путеве и Управе за заштиту животне средине, ђаци су обишли станицу за изнајмљивање бицикала, уприличена је вожња аутобусом на течни нафтни гас, као и тестови спретности на полигону за вожњу бицикала.

Ученицима је остала лепа успомена на Нови Сад и вероватно прво путовање возом „Соко“, а научили су неке нове ствари о заштити животне средине и одрживим видовима транспорта.

UČENIKE ZANIMA EKOLOŠKI PREVOZ: Đaci iz Beograda odlaskom u Novi Sad obeležili početak manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti“ (novosti.rs)

Повезане вести

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У Дечјој библиотеци „ Драган Лукић“ одржано је дружење ученика основних школа општине Стари град поводом учешћа у манифестацији  „Читалачка значка“. Нашу школу представљала је Сташа Милосављевић, ученица 1/2  на коју смо веома поносни. Сташа је другарима и...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

Захваљујући  сарадњи са Дечјом библиотеком „Драган Лукић“ имамо прилике да упознамо сјајне наслове књига за децу и њихове ауторе. И овога пута, захвални смо за још једно дивно дружење и квалитетно проведено време, Ученици одељења 6/4 са одељенским старешином...