Izaberite stranicu

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

n

Категорија

Датум објављивања

06/14/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У свечаној сали школе окупили су се ученици првог разреда 1/1 (23 ученика), 1/2 (22 ученика) и 1/3 (30 ученика) са учитељицама Александром Станишић, Јаворком Михајловић и Душицом Арсенијевић, да се упознају са Веком Вештицом, главном јунакињом сликовнице за најмлађе.

Сигурно је да су очекивали да чују занимљиву причу, али се нису надали да јунакињу виде уживо. Лутка Веке вештице је оживела и својом необичном енергијом употпунила доживљај. Ово је прича о једној баки која је пожурила код унуке да јој исприча бајку за лаку ноћ. Испречило се баки  много тога на путу: киша, олује, чини младе љуте вештице, успомене, неуспеле клетве  и разне згоде и незгоде. Ипак, љубав је јача од свега и бака стиже тамо где треба.

А Века Вештица, којој је њена бака вештица исто некад читала приче, је схватила да њој баш те бакине приче недостају, да јој много више бака недостаје и да је само и она желела да добије још мало топлине и љубави, кроз још једну причу. Века је схватила да се лепше расте уз приче, зато је поручила свој деци да те приче воле и да их читају, да би знали некад неком другом да испричају.

Века је била исувише радознала, па је морала и сама да поставља разна питања нашим малим другарима на која су они одушевљено одговарали. Лако су се спријатељили, чак су се и сликали на крају дружења.

Добро расположење, успешна интеракција и још једна прича више.

Читајмо заједно и растимо уз богатство књига!

Повезане вести

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

У сарадњи са ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Маријом  Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“ , збирком инспиративних прича које подстичу најмлађе на размишљања о себи, али и о свету у коме живе. Овога пута, учесници...

Промоција књиге „Острво слободе“ и радионица са Аном Драговић, одељење 2/1, 27.03.2024.

Промоција књиге „Острво слободе“ и радионица са Аном Драговић, одељење 2/1, 27.03.2024.

У сарадњи са ИК „Одисеја“ и сарадницом Аном Драговић, организовали смо нову радионицу о правилима понашања и значају поштовања правила понашања уз помоћ дечје књиге „Острво слободе“, чији је аутор Ерик Емануел Шмит. Ученици 2/1 ( 20 ученика) са учитељицом Татјаном...