Izaberite stranicu

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ , 28.02.2022. „АЛАС ЧИТА НАГЛАС“

n

Категорија

Датум објављивања

03/05/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив Друштва школских библиотекара Србије, прихватили смо да учествујемо у петој организованој акцији „ Читајмо гласно“ поводом Националног дана књиге, који се сваке године обележава 28.фебруара. Библиотекарка је у сарадњи са наставницима договорила време и место акције под слоганом „Алас чита наглас“.

У овој акцији учествовали су ученици млађих разреда (324 ученика) и старијих разреда (47 ученика), њихове учитељице и наставнице српског језика.

Организовано је заједничко дружење и читање у свечаној сали школе, и то по следећем распореду:

1.час – ученици првог разреда

2.час – ученици трећег разреда

3.час – ученици другог разреда

4.час – ученици четрвтог разреда

Поштоване су све епидемиолошке мере заштите, због чега су сви учесници акције распоређени у различите термине, према распореду који им је одговарао.

Ученици су имали прилике да се упознају са причом о томе зашто се обележава овај датум у нашој земљи, причу о оснивању Народне библиотеке Србије и свим вредностима које представља и чува та, за нас драгоцена институција.

Након тога према жељи, ученици су читали одломке омиљених песама и прича , романа и других књига које воле. Библиотекарка им је представила књиге које су биле најчитаније у прошлој школској години. Поручила им је да у књигама живи лепота, знање и мудрост, због чега је читање увек најбољи избор.

Ученици су наводили разлоге зашто воле да читају.

 Данас смо послали поруку свету да је дружење са књигом лепо и драгоцено. Неговањем културе читања и читалачке писмености чинимо свет лепшим местом, сви заједно.

Дружење смо завршавали заједничким читањем наглас. Читало се у свечаној сали, али и у учионицама, а касније и у читаоници школске библиотеке.

Наставнице српског језика ову акцију су реализовале са ученицима старијих разреда у учионицама, где су на сличан начин упознале ученике о Националном дану књиге. Ученици су представили књиге које им се допадају и наравно , заједно читали гласно.

Презентација о обележавању Националног дана књиге, налази се у прилогу.

Школски библиотекар,

Ружа Лалић

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Повезане вести

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

Амбасадорка Краљевине Норвешке у Србији, Кристин Мелсом, отворила је манифестацију „Источно од сунца и западно од месеца – нордијска књижевност за децу у преводу на српски језик“ и истоимену изложбу отворену у Библиотеци града Београда (БГБ), коју су подржале амбасаде...

СПОРТ ЗА СВЕ!

СПОРТ ЗА СВЕ!

Ученици-це шестог разреда наше школе као и предходних година учествовали су на спортској инклузивној манифестацији "Спорт за све", која се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали Александар Николић (хала Пионир).Ученици су имали прилику...

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику. У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у...