НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ , 28.02.2022. „АЛАС ЧИТА НАГЛАС“

n

Категорија

Датум објављивања

03/05/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив Друштва школских библиотекара Србије, прихватили смо да учествујемо у петој организованој акцији „ Читајмо гласно“ поводом Националног дана књиге, који се сваке године обележава 28.фебруара. Библиотекарка је у сарадњи са наставницима договорила време и место акције под слоганом „Алас чита наглас“.

У овој акцији учествовали су ученици млађих разреда (324 ученика) и старијих разреда (47 ученика), њихове учитељице и наставнице српског језика.

Организовано је заједничко дружење и читање у свечаној сали школе, и то по следећем распореду:

1.час – ученици првог разреда

2.час – ученици трећег разреда

3.час – ученици другог разреда

4.час – ученици четрвтог разреда

Поштоване су све епидемиолошке мере заштите, због чега су сви учесници акције распоређени у различите термине, према распореду који им је одговарао.

Ученици су имали прилике да се упознају са причом о томе зашто се обележава овај датум у нашој земљи, причу о оснивању Народне библиотеке Србије и свим вредностима које представља и чува та, за нас драгоцена институција.

Након тога према жељи, ученици су читали одломке омиљених песама и прича , романа и других књига које воле. Библиотекарка им је представила књиге које су биле најчитаније у прошлој школској години. Поручила им је да у књигама живи лепота, знање и мудрост, због чега је читање увек најбољи избор.

Ученици су наводили разлоге зашто воле да читају.

 Данас смо послали поруку свету да је дружење са књигом лепо и драгоцено. Неговањем културе читања и читалачке писмености чинимо свет лепшим местом, сви заједно.

Дружење смо завршавали заједничким читањем наглас. Читало се у свечаној сали, али и у учионицама, а касније и у читаоници школске библиотеке.

Наставнице српског језика ову акцију су реализовале са ученицима старијих разреда у учионицама, где су на сличан начин упознале ученике о Националном дану књиге. Ученици су представили књиге које им се допадају и наравно , заједно читали гласно.

Презентација о обележавању Националног дана књиге, налази се у прилогу.

Школски библиотекар,

Ружа Лалић

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Повезане вести

Два сребра за Алас!

Два сребра за Алас!

У СЦ " Шумице" одржано је општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 7.и 8. разреда. Остварени су добри резултати. Обе екипе су освојиле друго место....

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА ШКОЛСКЕ 2022/23.

Друго полугодиште текуће школске године почиње у понедељак, 23.01.2023. према следећем распореду смена: 6/8 разред – преподне 5/7 разред – поподне. Настава ће се реализовати према већ утврђеном распореду часова. Драгана Кузмановић, директорка...

Упис деце у први разред основне школе за школску  2023/2024. годину

Упис деце у први разред основне школе за школску  2023/2024. годину почиње  3. априла 2023. године и траје до 31. маја 2023. године. Школа може и после тог датума вршити упис. У први разред се уписују деца рођена од 1. марта 2016. године до 28. фебруара...