„НЕДЕЉА МИРА  – МИР У ОДЕЉЕЊУ“ ( 19 – 23. 09.2022.)

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА МИРА, 21. 09.2022.

Генерална скупштина УН, посебном резолуцијом 2001.године, прогласила је Међународни дан мира – 21. септембар и обавезала свет да тога дана у години бар мисли о миру и да га обележи пригодним манифестацијама.

„Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља“ – порука је Дана мира.

Ученици ОШ „ Михаило Петровић Алас“ , уз подршку свих запослених у школи, обележили су Недељу мира, са централним догађајем на Дан мира.

Звук звона, које симболично представља Звоно мира, изливено од новчића које су скупила деца из шездесет земаља, окупило је наше ученике да у школском дворишту стану у формацију великог срца. Најмлађи ђаци, мали прваци, пустили су беле балоне са написаним именима и жељама да мир светом влада.

Сви ученици, у оквиру својих одељенских заједница, одабрали су активност којим ће обележити Дан мира, цртањем голуба,срца, поруке мира и пријатељства. Славили смо мир, љубав и заједништво, подржавали другаре из школских клупа, одабрали најлепше поруке пријатељства.

Повезане вести

Информације за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за...

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

У школској библиотеци одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Чланови комисије били су: 1.Јаворка Михајловић 2.Душанка Ераковић #.Ружа Лалић Резултат школског такмичења рецитатора: 1.место – ученица Анђа Перовић, 2/2 песма  „Замислите...