Izaberite stranicu

„НЕДЕЉА МИРА  – МИР У ОДЕЉЕЊУ“ ( 19 – 23. 09.2022.)

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА МИРА, 21. 09.2022.

Генерална скупштина УН, посебном резолуцијом 2001.године, прогласила је Међународни дан мира – 21. септембар и обавезала свет да тога дана у години бар мисли о миру и да га обележи пригодним манифестацијама.

„Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља“ – порука је Дана мира.

Ученици ОШ „ Михаило Петровић Алас“ , уз подршку свих запослених у школи, обележили су Недељу мира, са централним догађајем на Дан мира.

Звук звона, које симболично представља Звоно мира, изливено од новчића које су скупила деца из шездесет земаља, окупило је наше ученике да у школском дворишту стану у формацију великог срца. Најмлађи ђаци, мали прваци, пустили су беле балоне са написаним именима и жељама да мир светом влада.

Сви ученици, у оквиру својих одељенских заједница, одабрали су активност којим ће обележити Дан мира, цртањем голуба,срца, поруке мира и пријатељства. Славили смо мир, љубав и заједништво, подржавали другаре из школских клупа, одабрали најлепше поруке пријатељства.

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...