„НОВОГОДИШЊА БАЈКАОНИЦА“ – ПОСЕТА БИБЛИОТЕЦИ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“, 29.12.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

12/30/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив сарадница из Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“ радо смо се одазвали, јер смо пожелели да уживамо у новогодишњој чаролији. Ученици 4/1 ( 33 ученика) са учитељицом Душицом Ареснијевић и школском библиотекарком , били су гости на представи „Новогодишња бајкаоница“.

Имали смо прилике да упознамо другаре из ОШ „Уједињене нације“ и њихову учитељицу Марију Голубовић ( писац сценарија и реализатор представе), који су поводом новогодишњих празника припремили представу. Желели су да нам покажу како на креативан начин користе заједничке тренутке у боравку и колико их то драмско стваралаштво испуњава. Заиста, били су величанствени, јер су нам држали пажњу и током представе пожелели смо да смо међу њима. Јер, машта је изузетна ствар, а када се ствара бајкаоница, мнооого је лепо!

На завршетку представе, весело су певали и глумци и гости, неодољиве стихове и необичном ритму. Враћали су завршетак више пута, јер бити део бајкаонице је лепо, а вратити се у стварност не тако занимљиво. Није било необично ни што су глумци који су други разред, заинтересовали госте који су четврти разред и малишане из вртића „Лептирић“. Много генерација у заједничном дружењу које испуњава и све нас чини срећним.

Истина, драмска уметност уме тако дивно да испуни срца и употпуни осећај среће! Небитно је колико имамо година, лепе речи, књиге и глума су овога дана били довољни за дивно дружење и уживање!

Биће још дружења у библиотекама!

Хвала другарима из ОШ „ Уједињене нације“ и хвала библиотекаркама које су нас позвале!

Нека нам у Новој 2023. све буде попут бајкаонице!

Ружа Лалић,

шк.библиотекар

Повезане вести

Златни Аласовци!

Златни Аласовци!

Ученици-це 5.и 6. разреда учествовали на општинском такмичењу у фудбалу. Освојена су прва места и пласман на градско такмичење у обе конкуренције! Браво за наше фудбалерке и фудбалере!...