„НОВОГОДИШЊА БАЈКАОНИЦА“ – ПОСЕТА БИБЛИОТЕЦИ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“, 29.12.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

12/30/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив сарадница из Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“ радо смо се одазвали, јер смо пожелели да уживамо у новогодишњој чаролији. Ученици 4/1 ( 33 ученика) са учитељицом Душицом Ареснијевић и школском библиотекарком , били су гости на представи „Новогодишња бајкаоница“.

Имали смо прилике да упознамо другаре из ОШ „Уједињене нације“ и њихову учитељицу Марију Голубовић ( писац сценарија и реализатор представе), који су поводом новогодишњих празника припремили представу. Желели су да нам покажу како на креативан начин користе заједничке тренутке у боравку и колико их то драмско стваралаштво испуњава. Заиста, били су величанствени, јер су нам држали пажњу и током представе пожелели смо да смо међу њима. Јер, машта је изузетна ствар, а када се ствара бајкаоница, мнооого је лепо!

На завршетку представе, весело су певали и глумци и гости, неодољиве стихове и необичном ритму. Враћали су завршетак више пута, јер бити део бајкаонице је лепо, а вратити се у стварност не тако занимљиво. Није било необично ни што су глумци који су други разред, заинтересовали госте који су четврти разред и малишане из вртића „Лептирић“. Много генерација у заједничном дружењу које испуњава и све нас чини срећним.

Истина, драмска уметност уме тако дивно да испуни срца и употпуни осећај среће! Небитно је колико имамо година, лепе речи, књиге и глума су овога дана били довољни за дивно дружење и уживање!

Биће још дружења у библиотекама!

Хвала другарима из ОШ „ Уједињене нације“ и хвала библиотекаркама које су нас позвале!

Нека нам у Новој 2023. све буде попут бајкаонице!

Ружа Лалић,

шк.библиотекар

Повезане вести

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У Дечјој библиотеци „ Драган Лукић“ одржано је дружење ученика основних школа општине Стари град поводом учешћа у манифестацији  „Читалачка значка“. Нашу школу представљала је Сташа Милосављевић, ученица 1/2  на коју смо веома поносни. Сташа је другарима и...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

Захваљујући  сарадњи са Дечјом библиотеком „Драган Лукић“ имамо прилике да упознамо сјајне наслове књига за децу и њихове ауторе. И овога пута, захвални смо за још једно дивно дружење и квалитетно проведено време, Ученици одељења 6/4 са одељенским старешином...