ОГЛЕДНА РАДИОНИЦА „ СВЕ БОЈЕ ДРУГАРСТВА“ , 27.02.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

03/03/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У школској библиотеци одржана је нова радионица „ Све боје другарства“ инспирисана књигом „Боје другарства“ Горана Марковића посвећеној теми вршњачког насиља. Аутор радионице је школска библиотекарка, Ружа Лалић.

Учесници радионице били су чланови колектива, испред Тима за заштиту ученика од насиља, сарадници школе и заинтересовани наставници.

Циљ радионице је свест о штетном дејству предрасуда на појединца и његову околину, препознавање врста насиља, тражење најбољих решења за комуникацију који су у интересу и појединца и свих особа којима је окружен, подстицање емпатије, разумевања, прихватања различитости и веће толеранције.

Радионица ће бити реализована са члановима Вршњачког тима и Ученичког парламента, који ће исту даље, на часу ЧОС-а, са одељенским старешином да реализују за своје одељенске заједнице.

Ружа Лалић

Повезане вести

Информације за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за...

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

У школској библиотеци одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Чланови комисије били су: 1.Јаворка Михајловић 2.Душанка Ераковић #.Ружа Лалић Резултат школског такмичења рецитатора: 1.место – ученица Анђа Перовић, 2/2 песма  „Замислите...