Izaberite stranicu

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

n

Категорија

Датум објављивања

03/23/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ове школске 2022/2023.године Општинско такмичење рецитатора општине Стари град, одржано је 22. марта 2023.године у Кући Ђуре Јакшића , са почетком у 12.00.

Учесници су били ученици 8 основних школа и ученици 4 средње школе општине Стари град (укупно 20 такмичара). Такмичари су представљали своју школу у категоријама млађег, средњег и старијег узраста пред стручним жиријем:

  1. Александра Ђурић, глумица
  2. Тијана Милошевић, глумица
  3. Ружица Ћалић, професор књижевности и драмски педагог

Представница ОШ „Михаило Петровић Алас“ за млађи узраст била је Анђа Перовић, ученица 2/2, са песмом „Замислите“ – Душка Радовића, учитељица – Душанака Ераковић.

Представница ОШ „Михаило Петровић Алас“ за средњи узраст била је Лола Анђела Зимоњић, ученица 5/1, са песмом „Девојчица са хиљаду снова“ – Елизабете Георгијев, наставница – Марија Лакићевић.

Резултат Општинског такмичења рецитатора:

Категорија млађег узраста 

3.место – Анђа Перовић, 2/2

Категорија средњег узраста

1.место – Лола Анђела Зимоњић, 5/1

НАЈИСКРЕНИЈЕ ЧЕСТИТКЕ НАШИМ ДРАГИМ ПРЕДСТАВНИЦАМА НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ РЕЦИТАТОРА!

Ружа Лалић,

шк.библиотекар

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...