„ПОШТОВАНА ДЕЦО“ – РАДИОНИЦА ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ,16.12.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

12/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици 1/1 ( 21 ученик) са учитељицом Татјаном Маринковић посетили су школску библиотеку на позив библиотекарке да учествују у радионици посвећеној Душку Радовићу.

У библиотеци је постављена мини изложба о животу и раду Д.Радовића, а у главном холу школе још једна,изложба посвећена афоризмима којима је Радовић употпунио и оплеменио детињство и живот многих поједнаца.

Малени прваци су имали прилике да слушају песме из збирке песама „Поштована децо“. Многе стихове су и сами знали напамет. Весело су ђускали уз песму „Страшан лав“ који су изводила деца хора „Колибри“.Саслушали су све занимљивости о животу Друшка Радовића  и након тога, учествовали у квизу. На свих петнаест питања су одговорили тачно, на одушевљење учитељице.

Радионица је трајала један школски час, а прваци су обећали да ће поново доћи на неко ново дружење.

Ружа Лалић

шк.библиотекар

Повезане вести

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У Дечјој библиотеци „ Драган Лукић“ одржано је дружење ученика основних школа општине Стари град поводом учешћа у манифестацији  „Читалачка значка“. Нашу школу представљала је Сташа Милосављевић, ученица 1/2  на коју смо веома поносни. Сташа је другарима и...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

Захваљујући  сарадњи са Дечјом библиотеком „Драган Лукић“ имамо прилике да упознамо сјајне наслове књига за децу и њихове ауторе. И овога пута, захвални смо за још једно дивно дружење и квалитетно проведено време, Ученици одељења 6/4 са одељенским старешином...