ПРВАЦИ У БИБЛИОТЕЦИ – РАДИОНИЦА ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ, ОДЕЉЕЊЕ ½, 28.12.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

12/30/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Поново радостан дан у школској библиотеци! Овога пута, гости су били најмлађи ђаци, весели прваци одељења 1/2 (27 ученика) и њихова учитељица Љиљана Лазаревић.

Почели смо дружење песмом, тако га и завршили. Разговарали о Страшном лаву и Брани који га је гумом исзбрисао. Али, таквог лава и они познају – видели га у машти. А знају да некада страхови нису стварни и да треба да их само избришу.

Цртали су Страшног лава, тако да је за кратко време настао пано посвећен Страшном лаву и то захваљујући Душку Радовићу.

Посебно су били заинтересовани за Нађу и Кађу, занимало их је како су се први пут пољубили! Шта је живот и немирно море! Без храбрости, нема праве љубави, закључисмо заједно.

Много им се допало што су имали прилике да чују глас Д.Радовића који чита песму „Плави зец“.

Уживали су у квизу, јер су дефинитивни победници – на свако питање о животу и раду Душка Радовића дали су тачан одговор!

Добра енергија, видљива мотивација, бујање радозналости и знања! Било је занимљиво и весело, у складу са новогодишњом атмосфером и најлепшим жељама. Једна од њих је да се поново дружимо у другом полугодишту.

Ружа Лалић

шк.библиотекар

Повезане вести

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У Дечјој библиотеци „ Драган Лукић“ одржано је дружење ученика основних школа општине Стари град поводом учешћа у манифестацији  „Читалачка значка“. Нашу школу представљала је Сташа Милосављевић, ученица 1/2  на коју смо веома поносни. Сташа је другарима и...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

Захваљујући  сарадњи са Дечјом библиотеком „Драган Лукић“ имамо прилике да упознамо сјајне наслове књига за децу и њихове ауторе. И овога пута, захвални смо за још једно дивно дружење и квалитетно проведено време, Ученици одељења 6/4 са одељенским старешином...