Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГА „ ГОВОР ЦВЕЋА“ И „НАЈЛЕПШИ ЛЕПТИРИ СРБИЈЕ“, 11.04.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

04/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

За ученике наше школе, у свечаној сали, у сарадњи са Издавачком кућом „4СЕ“ , школска библиотека организовала је промоцију две књиге „ Говор цвећа у Србији – порука скривена међу латицама“ и „ Најлепши лептири Србије“.

Књига „ Говор цвећа у Србији“ – група аутора, преведена је на више језика, открива везу и симболику појединих цветова у српској култури. Цветови су неизбежан детаљ у важним догађајима  током живота, а у самој књизи, уз сваки цвет, уз слику, приказани су стихови који их најлепше представљају. Симболика цветова увек је сведочила о чврстој повезаности генерација са природом и изражавала истински дух живота.

Уз одабране појмове, учили смо сви заједно о животу, вредностима и симболици коју цвеће изражава. Разговарало се о поштовању, задовољству, ујазамности, пријатељству, љубави, обнављању и машти, свему што сам живот чини лепшим, потпунијим и срећнијим.

Књига „Најлепши лептири Србије“ , Васе Павковића, јединствена је по свом богатству приказа лептира србије. Свака врста лептира, описана је и представљена на сажет и разумљив начин, да заинтересује читаоца, да упозна и заволи лептире. Само знањем и разумевањем потребе о постојању сваке врсте, не само оне угрожене, чинимо добро овим прелепим бићима, природи, као нашем једином дому који имамо. Са дивним порукама о заштити животне околине, ова књига, представља изузетан избор за све што је потребно знати, научити и следити у природи. Аутор књиге, господин Васа Павковић, на једноставан и разумљив начин, ученике је заинтересовао за ову тему. Они су радо износили своја запажања и искуства из шетњи природом, а односе се на ова прелепа крхка бића величанствених боја.

Овом догађају радовали смо се и припремали га. Уређен је пано „Аласићи лептирићи“ на коме су истакнути радови ученика на којима су приказали лептире, а који се много допао аутору књиге. Најмлађи, наши драги прваци, креирали су украсне капе у облику необично лепих цветова веселих боја. 

У току дана, одржане су две промоције:

Прва промоција је почела у 10.00 на којој су присуствовали ученици:

3/1 са учитељицом Душицом Арсенијевић, 3/2 са учитељицом Јаворком Михајловић, 3/3 са учитељицом Александром Станишић и  4/2 са учитељицом Љиљаном Лазаревић. (90 ученика)

Друга промоција је почела у 13.00 на којој су присуствовали ученици:

1/1 са учитељицом Споменком Гуњевић, 1/2 са учитељицом Татјаном Маринковић, 2/1 са учитељицом Аном Максимовић Милошевић и 2/2 са учитељицом Аном Ивановић. (87 ученика)

Тако смо на необичан начин поздравили ново годишње доба, које нам поклања мноштво цветова и лептира. Песмом „ Лептирићу. Шаренићу“ и „Деца су украс света“ поздравили смо нови природни циклус, ново рађање и буђење пролећа!

Ружа Лалић, 

школска библиотекарка

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...