Izaberite stranicu

Промоција књиге  „Варке старе шуме“ – одељење 2/4, 18.12.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

01/26/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У Дечјој библиотеци „Чика Јова Змај“ организовано је дружење са писцем за децу. Библиотекарка Виолета Ђорђевић нам је приредила топлу добродошлицу, а ауторка књиге „Варке старе шуме“, Гордана Малетић, нас је одушевила новом књигом, која нам се допала. Гости су били ученици 2/4 (15 уч.) и њихова учитељица, Јелена Геић.

Ауторка је деци испричала како и када се одлучила да пише, као да је реч о једној новој авантури. Пажљиво су је слушали. Говорила им је о инспирацији коју има када пише књиге, а није заборавила да им каже које књиге воли да чита и које су јој најомиљеније. Затим им је представила нову књигу,  „Варке старе шуме“ тако што би прочитала одломак, а ученици су постављали питања. Морало је бити пуно питања, јер се у шуми нешто дешава. Појавили су се непознати посетиоци који ремете свакодневну идилу становника шуме. Они истражују цео случај, али чињенице измичу… на чудан начин. Да ли се то стара шума поиграва са њима?

Најбоље је прочитати књигу целу. Сам. И открити колико је лепо уживати уз књиге!

Након разговора о књизи, библиотекарка је припремила квиз за ученике, који су се такмичили по групама. Било је динамично, а пре свега занимљиво. Уз нове јунаке, књиге, асоцијације и знања, дивно смо се провели.

Добили смо 2 књиге за школску библиотеку „Варке старе шуме“ и „Легенда о добру“ од ауторке Гордана Малетић.

шк.библиотекар

Ружа Лалић

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...