Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ ЗОМБИЛЕЈЦИ“ – одељење 3/1 11.10.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

12/11/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици одељења 3/1 (29 уч.) са учитељицом Споменком Гуњевић, били су гости у Дечјој библиотеци „Чика Јова Змај“. Дочекала нас је библиотекарка Виолета Ђорђевић, овога пута са писцем за децу, Весном Алексић. У овом, невероватном дружењу су уживали сви, и деца и одрасли. Разговарали смо и смејали се заједно, у потпуно опуштеној атмосфери, а повод је била нова књига Весне Алексић  „Зомбилејци“.

На почетку дружења, разговарали смо о писцима за децу и о томе како настаје једна књига. Било је много питања за ауторку књиге, а она је стрпљиво одговарала. Објаснила им је да је одлучила написати нову књигу,  јер има унука кога много воли и да је кроз разговоре са њим схватила да је најбоље да напише причу о томе како унук и једна бака могу лепо да се забављају и проводе време заједно. Унуку би било занимљиво, а бака би се тим тренуцима радовала.

Тако их је увела у тематику  и представила им главног лика, дечака Славка, који приповеда причу о свом детињству, осећају  безбрижности и топлине породичне љубави. Пошто живи у граду, у малом стану, доста времена проводи код баке и деке на селу, где се игра са животињама и ужива у великом дворишту око њихове куће. Сваки дан се игра и забавља, што га чини срећним дечаком. Посебно му је занимљиво да игра игрицу „Мајнкрафт“ напољу са баком. Игра уживо и то напољу, је много интересантнија него када је игра сам, у стану, на екрану. Посебно је забавно што бака није вешта у игрици и не познаје ни зомбије ни зомбилејце. Битно је да су обоје срећни заједно.

Дечаку се почињу мешати осећања и разумевање живота, који као да постаје зачарани лавиринт када упознаје нову другарицу у вртићу по имену Грејс Чен… и тако почињу нове авантуре.

И наравно, оне дивне поруке, после свих питања и потпитања, зашто бака, зашто другарица, зашто је тако снажна љубав коју добијамо од породице, … Није било тешко схватити да су баке и деке посебни драгуљи у детињству свакога од нас и да су срећни сви они који их имају. Они нам могу поклонити своје време, а то време које проведемо са њима, јесте дар чисте љубави.

Сви су пожелели да загрле своје баке и деке. Сви су пожелели да прочитају књигу „Зомбилејци“.

Једну књигу „Зомбилејци“ за школску библиотеку поклонила је ауторка.

Захвални смо за овај сурет и дружење са писцем за децу, Весном Алексић. Захвални нашој драгој библиотекарки Дечјег одељења „Чика Јова Змај“ на овако лепим приликама да заједно растемо уз предлоге за читање нових књига!

Ружа Лалић,

Школски библиотекар

Повезане вести

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

У свечаној сали школе окупили су се ученици првог разреда 1/1 (23 ученика), 1/2 (22 ученика) и 1/3 (30 ученика) са учитељицама Александром Станишић, Јаворком Михајловић и Душицом Арсенијевић, да се упознају са Веком Вештицом, главном јунакињом сликовнице за најмлађе....

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

У сарадњи са ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Маријом  Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“ , збирком инспиративних прича које подстичу најмлађе на размишљања о себи, али и о свету у коме живе. Овога пута, учесници...

Промоција књиге „Острво слободе“ и радионица са Аном Драговић, одељење 2/1, 27.03.2024.

Промоција књиге „Острво слободе“ и радионица са Аном Драговић, одељење 2/1, 27.03.2024.

У сарадњи са ИК „Одисеја“ и сарадницом Аном Драговић, организовали смо нову радионицу о правилима понашања и значају поштовања правила понашања уз помоћ дечје књиге „Острво слободе“, чији је аутор Ерик Емануел Шмит. Ученици 2/1 ( 20 ученика) са учитељицом Татјаном...