Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ ПРИЧЕ О ВУКУ СТАНИВУКУ “, 10.11.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

11/22/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У Дечјем одељењу Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“ организовано је дружење ауторке књиге „Приче о вуку Станивуку“ и ученика одељења 3/3  (21 ученик) са учитељицом Маријом Ђоковском и библиотекарком Ружом Лалић.

У предивном абијенту најпопуларније дечје библиотеке у граду, дочекала нас је библиотекарка Виолета Ђорђевић са својим дивним гостима:  ауторком књиге, Јеленом Милутуновић, илустратором, Борисом Кузмановић и представницом Издавачке куће „Креативни центар“, Јеленом Драгојловић.

Упознали смо се са начином на који књиге настају, маштовитим идејама и корацима који су неопходни да једна књига дође у руке читаоца. Ауторка нас је увела у свет Вука Станивука и били смо заинтерсевани за сваки детаљ. Пажљиво смо слушали, постављали разна питања и наравно, давали и одговоре. Затим је започео радионичарски део – илустратор нас је учио како настају илустрације на страницама књига. Ту је почело право стваралаштво, много појединаца дало се у акцију да по инструкцијама илустратора нацрта Вука Станивука. Сви су успели, јер су имали дивног водича и учитеља цртања. Због тога је било и поноса и осмеха, што се на сликама лепо види.

Уживали смо, свесни да нам књиге увек доносе нове лепе приче, занимљиве ликове и дивна искуства, па смо обећали да ће бити још дружења и још промоција књига.

Захвални смо што смо били део овог сусрета.

Ружа Лалић

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...