Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ ПРИЧЕ О ВУКУ СТАНИВУКУ “, 10.11.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

11/22/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У Дечјем одељењу Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“ организовано је дружење ауторке књиге „Приче о вуку Станивуку“ и ученика одељења 3/3  (21 ученик) са учитељицом Маријом Ђоковском и библиотекарком Ружом Лалић.

У предивном абијенту најпопуларније дечје библиотеке у граду, дочекала нас је библиотекарка Виолета Ђорђевић са својим дивним гостима:  ауторком књиге, Јеленом Милутуновић, илустратором, Борисом Кузмановић и представницом Издавачке куће „Креативни центар“, Јеленом Драгојловић.

Упознали смо се са начином на који књиге настају, маштовитим идејама и корацима који су неопходни да једна књига дође у руке читаоца. Ауторка нас је увела у свет Вука Станивука и били смо заинтерсевани за сваки детаљ. Пажљиво смо слушали, постављали разна питања и наравно, давали и одговоре. Затим је започео радионичарски део – илустратор нас је учио како настају илустрације на страницама књига. Ту је почело право стваралаштво, много појединаца дало се у акцију да по инструкцијама илустратора нацрта Вука Станивука. Сви су успели, јер су имали дивног водича и учитеља цртања. Због тога је било и поноса и осмеха, што се на сликама лепо види.

Уживали смо, свесни да нам књиге увек доносе нове лепе приче, занимљиве ликове и дивна искуства, па смо обећали да ће бити још дружења и још промоција књига.

Захвални смо што смо били део овог сусрета.

Ружа Лалић

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...