ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ ПРИЧЕ О ВУКУ СТАНИВУКУ “, 10.11.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

11/22/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У Дечјем одељењу Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“ организовано је дружење ауторке књиге „Приче о вуку Станивуку“ и ученика одељења 3/3  (21 ученик) са учитељицом Маријом Ђоковском и библиотекарком Ружом Лалић.

У предивном абијенту најпопуларније дечје библиотеке у граду, дочекала нас је библиотекарка Виолета Ђорђевић са својим дивним гостима:  ауторком књиге, Јеленом Милутуновић, илустратором, Борисом Кузмановић и представницом Издавачке куће „Креативни центар“, Јеленом Драгојловић.

Упознали смо се са начином на који књиге настају, маштовитим идејама и корацима који су неопходни да једна књига дође у руке читаоца. Ауторка нас је увела у свет Вука Станивука и били смо заинтерсевани за сваки детаљ. Пажљиво смо слушали, постављали разна питања и наравно, давали и одговоре. Затим је започео радионичарски део – илустратор нас је учио како настају илустрације на страницама књига. Ту је почело право стваралаштво, много појединаца дало се у акцију да по инструкцијама илустратора нацрта Вука Станивука. Сви су успели, јер су имали дивног водича и учитеља цртања. Због тога је било и поноса и осмеха, што се на сликама лепо види.

Уживали смо, свесни да нам књиге увек доносе нове лепе приче, занимљиве ликове и дивна искуства, па смо обећали да ће бити још дружења и још промоција књига.

Захвални смо што смо били део овог сусрета.

Ружа Лалић

Повезане вести

Информације за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за...

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

У школској библиотеци одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Чланови комисије били су: 1.Јаворка Михајловић 2.Душанка Ераковић #.Ружа Лалић Резултат школског такмичења рецитатора: 1.место – ученица Анђа Перовић, 2/2 песма  „Замислите...