Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СОФИЈИНЕ МУДРОЛИЈЕ СА МАРКОМ КРАЉЕВИЋЕМ“ 

n

Категорија

Датум објављивања

04/05/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

АУТОРКЕ АЛЕКСАНДРЕ МИХАЈЛОВИЋ, 30.03.2022.

У свечаној сали наше школе, 30.03.2022. године, одржане су две промоције књиге „ Софијине мудролије са Марком Краљевићем“ у истом дану. 

На првој промоцији, која је почела у 10.00,  присуствовали су ученици млађих разреда:

1/1 са учитељицом Споменком Гуњевић 

4/2 са учитељицом Љиљаном Лазаревић 

4/4 са учитељицом Јеленом Геић 

Укупно 74 ученика.

На другој промоцији, која је почела у 13.00, присуствовали су ученици старијих разреда:

6/1 са одељенским старешином Снежаном Бијелић

6/2  са одељенским старешином Светланом Поповић

6/3 са одељенским старешином Сузаном Дашић

8/4 са одељенским старешином Миомирком Саичић

Укупно 72 ученика.

У сарадњи са Александром Михајловић, ауторком књиге, представљена је књига о највећем српском јунаку, Марку Краљевићу. Ученици су имали прилике да упознају историјску личност, његов живот и животне околности у којем  је одрастао и живео. Исто тако, упознали су лик Марка Краљевића кроз народно предање, користећи своју креативност и машту. Сви ученици су својим учешћем допринели пријатној атмосфери, јер им је очигледно пријала прича, постављали су и одговарали на питања и на крају, са лакоћом, решили сва питања у квизу.Презентације јесу имале исту тему и представљале су књигу на јединствен начин, али нису биле исте. Биле су прилагођене узрасту, за млађе ученике обојене детаљима и сликовитије, а за старије ученике у складу са њиховим предзнањем, уз мноштво информација.

Ученици су данас уживали и пажљиво су слушали о догодовштинама Марка Краљевића „из прве руке“. Допала им се мудра совица Софија која им је постављала питања и  занимљиве задатке.

Лепо, поучно, маштовито, креативно, баш онако треба да се проводи време уз књигу и пријатеље.

Захваљујем се ауторки, Александри Михајловић, што је посетила нашу школу.

Захваљујем се свим одељенским старешинама који су данас били уз своје ученике на промоцији књиге.

Библиотекарка, Ружа Лалић

Повезане вести

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

У свечаној сали школе окупили су се ученици првог разреда 1/1 (23 ученика), 1/2 (22 ученика) и 1/3 (30 ученика) са учитељицама Александром Станишић, Јаворком Михајловић и Душицом Арсенијевић, да се упознају са Веком Вештицом, главном јунакињом сликовнице за најмлађе....

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

У сарадњи са ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Маријом  Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“ , збирком инспиративних прича које подстичу најмлађе на размишљања о себи, али и о свету у коме живе. Овога пута, учесници...