Izaberite stranicu

Промоција књиге „Тајна госпође Мандорле“, – одељење 4/1, 24.11.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

01/25/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са Дечјом библиотеком „Чика Јова Змај“ и ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Аном Цакић, у нашој школи, са ученицима одељења 4/1 (30 уч.) и њиховом учитељицом Весном Јанковић Гајић.

Представљена је књига „Тајна госпође Мандроле“ кроз радионицу о вредностима којима тежимо током живота, пре свега о љубави према породици, према пријатељима, другарству, исправним поступцима и искрености. Ученици су били веома заинтересовани за разговор, јер су имали прилике да причају о својим ставовима и искуствима. Били су веома занимљиви одговори који су тражили велику маштовитост, посебно у делу где су одгонетали о ком чаробном бићу је реч, јер је главна јунакиња приче, получаробница – сенкорога, коју су ученици требали да замисле, опишу и  нацртају.

Књига је пуна узбудљивих прича у којима, госпођа Мандрола, има могућност да учини нешто лепо, како би помогла онима који лоше поступају према другима, да сазнају где греше, како да се поправе и како да сачувају леп однос према онима које су повредили. Та лепота у људским срцима, која увек победи, јесте њена величанственст, коју зовемо љубав. То је оно светло коме тежимо, а Мандорла сваког новог лика води ка љубави, правичности, топлини и поверењу.

Овога пута највише смо времена поклонили причи „Брош“ која нас је упознала са девојчицама Ивом и Анђелом из истог разреда које су на веома необичан начин (а необичан је баш због чаробних моћи госпође Мандорле) постале добре и блиске другарице. И не само то. Успеле су да усреће једну маму и једну баку, које су дозволиле да се срцем удаље једна од друге. Али, љубав према породици,  је толико јака да својом снагом брише све даљине, и оне праве, и оне око срца. Све то решава једна чврст загрљај.

После оваквих разговора и дружења, осмех на лицу је неизоставан. На крају овог дружења, уследило је поклон изненађење, упознавање са Мандорлом „лично“. Луткица Мандорла је освојила брзо све осмехе, а убрзо су јој нашли столицу за сликање са њом.

Ружа Лалић

шк.библиотекар

Повезане вести

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

У свечаној сали школе окупили су се ученици првог разреда 1/1 (23 ученика), 1/2 (22 ученика) и 1/3 (30 ученика) са учитељицама Александром Станишић, Јаворком Михајловић и Душицом Арсенијевић, да се упознају са Веком Вештицом, главном јунакињом сликовнице за најмлађе....

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

У сарадњи са ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Маријом  Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“ , збирком инспиративних прича које подстичу најмлађе на размишљања о себи, али и о свету у коме живе. Овога пута, учесници...

Промоција књиге „Острво слободе“ и радионица са Аном Драговић, одељење 2/1, 27.03.2024.

Промоција књиге „Острво слободе“ и радионица са Аном Драговић, одељење 2/1, 27.03.2024.

У сарадњи са ИК „Одисеја“ и сарадницом Аном Драговић, организовали смо нову радионицу о правилима понашања и значају поштовања правила понашања уз помоћ дечје књиге „Острво слободе“, чији је аутор Ерик Емануел Шмит. Ученици 2/1 ( 20 ученика) са учитељицом Татјаном...