Izaberite stranicu

Промоција књиге „Тајна госпође Мандорле“, – одељење 4/1, 24.11.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

01/25/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са Дечјом библиотеком „Чика Јова Змај“ и ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Аном Цакић, у нашој школи, са ученицима одељења 4/1 (30 уч.) и њиховом учитељицом Весном Јанковић Гајић.

Представљена је књига „Тајна госпође Мандроле“ кроз радионицу о вредностима којима тежимо током живота, пре свега о љубави према породици, према пријатељима, другарству, исправним поступцима и искрености. Ученици су били веома заинтересовани за разговор, јер су имали прилике да причају о својим ставовима и искуствима. Били су веома занимљиви одговори који су тражили велику маштовитост, посебно у делу где су одгонетали о ком чаробном бићу је реч, јер је главна јунакиња приче, получаробница – сенкорога, коју су ученици требали да замисле, опишу и  нацртају.

Књига је пуна узбудљивих прича у којима, госпођа Мандрола, има могућност да учини нешто лепо, како би помогла онима који лоше поступају према другима, да сазнају где греше, како да се поправе и како да сачувају леп однос према онима које су повредили. Та лепота у људским срцима, која увек победи, јесте њена величанственст, коју зовемо љубав. То је оно светло коме тежимо, а Мандорла сваког новог лика води ка љубави, правичности, топлини и поверењу.

Овога пута највише смо времена поклонили причи „Брош“ која нас је упознала са девојчицама Ивом и Анђелом из истог разреда које су на веома необичан начин (а необичан је баш због чаробних моћи госпође Мандорле) постале добре и блиске другарице. И не само то. Успеле су да усреће једну маму и једну баку, које су дозволиле да се срцем удаље једна од друге. Али, љубав према породици,  је толико јака да својом снагом брише све даљине, и оне праве, и оне око срца. Све то решава једна чврст загрљај.

После оваквих разговора и дружења, осмех на лицу је неизоставан. На крају овог дружења, уследило је поклон изненађење, упознавање са Мандорлом „лично“. Луткица Мандорла је освојила брзо све осмехе, а убрзо су јој нашли столицу за сликање са њом.

Ружа Лалић

шк.библиотекар

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...