Izaberite stranicu

Промоција књиге „Хоћу кући“ – одељење 1/2, 16.11.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

01/25/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Најмлађи ученици, наши драги прваци, ученици одељења 1/2, (22 уч.) били су  гости у школској библиотеци. Повод за дружење била је књига „Хоћу кући“ коју је написала Јасминка Петровић.

Мало смо поразговарали о изгледу библиотеке, полицама на којима су распоређене књиге и правилима понашања у библиотеци. Објаснили смо како се тражи на полицама жељена књига. Неке од књига су препознали по изгледу или насловима.

Библиотекарка им је представила нову књигу која их је одмах заинтересовала. Тема односа родитеља и деце врло је популарна, посебно међу оним малишанима који сматрају да им родитељи нека права и слободе ускраћују, па често желе да поделе своја размишљања и ставове о томе.

Главни јунак књиге је дечак Никола је одлучио да оде од куће и потражи друге родитеље. Није знао одакле да почне, на који континент да оде да их потражи. Није био сигуран ни какви родитељи би му пријали, ни шта од њих у ствари жели. Једноставно и наивно је веровао да су други родитељи бољи, да ће успети да пронађе себи савршене родитеље.

И тако, креће необична авантура, окупана смехом и сузама, надама и разочарењима у дечјој потрази за бољим родитељима. Догодиће се неочекивани обрти, биће пуно смешних ситуација и речи, па чак и понека опасност. А срећа је увек испред нас, нама се само чини да је морамо потражити на неком другом месту. На самом крају дечак Никола схвата да су његови родитељи, у ствари, савршени родитељи које је све време тражио.

Читали смо одломке из књиге, разговарали о њима и заједно се смејали. Уследило је обећање да ћемо се поново дружити у библиотеци уз неку нову лепу књигу за децу.

Шк.библиотекар

Ружа Лалић

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...