Izaberite stranicu

РАДИОНИЦА „ МИСЛИ КРЕАТИВНО“  СА УРОШЕМ ПЕТРОВИЋЕМ, 08.04.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

04/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са библиотеком „Драган Лукић“ организована је групна посета и реализована радионица „ Мисли креативно“ коју је водио чувени Урош Петровић.

Ученици  5/4, са одељенским старешином Сандром Медош Витакић и школском библиотекарком били су учесници радионице у којој се другачије приступа самом размишљању и закључивању, машти и постигнућу знања.

Урош Петровић је познат ученицима, јер је објавио низ књига које они радо читају, тако да је дружење са њим уживо било права авантура. Начин излагања како наш мозак функционише и мноштво загонетних питања и задатака, чинили су да атмосфера буде радна и веома динамична. 

Пажња није попуштала, задаци су били и више него занимљиви, максимално примамљиви, а понуђених решења мноштво. Наши петаци су уживали у сваком покушају да брже и успешније пронађу прави одговор на ново занимљиво питање. Појединци су због брзих и бистрих одговора добијали награду, чувену лоптицу са обележеним знаком аутора. Били су пресрећни.

Нису два сата била довољна да се размене питања и одговори, свима се чинило да је дружење прошло за трен. Подстакнути новим таласом интелектуалне енергије, са жељом да исту успешно  искористе у уочавању, закључивању и опажању уопште, у маштовитом размишљању, петаци крећу пут школе пуни ентузијазма, решени да победе сваку лекцију која се пред њима нађе.

Захвални смо запосленима у библиотеци „Драган Лукић“ и господину Урошу Петровићу на овом дивном и занимљивом дружењу. Уживали смо у сваком тренутку, а порука је свима била јасна да је читање и размишљање, свакодневно решавање проблема изузетно корисно за мозак сваке особе, јер ће на тај начин више успеха постићи.

Ружа Лалић, 

школска библиотекарка

Повезане вести

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

Амбасадорка Краљевине Норвешке у Србији, Кристин Мелсом, отворила је манифестацију „Источно од сунца и западно од месеца – нордијска књижевност за децу у преводу на српски језик“ и истоимену изложбу отворену у Библиотеци града Београда (БГБ), коју су подржале амбасаде...

СПОРТ ЗА СВЕ!

СПОРТ ЗА СВЕ!

Ученици-це шестог разреда наше школе као и предходних година учествовали су на спортској инклузивној манифестацији "Спорт за све", која се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали Александар Николић (хала Пионир).Ученици су имали прилику...

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику. У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у...