РАДИОНИЦА „ МИСЛИ КРЕАТИВНО“  СА УРОШЕМ ПЕТРОВИЋЕМ, 08.04.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

04/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са библиотеком „Драган Лукић“ организована је групна посета и реализована радионица „ Мисли креативно“ коју је водио чувени Урош Петровић.

Ученици  5/4, са одељенским старешином Сандром Медош Витакић и школском библиотекарком били су учесници радионице у којој се другачије приступа самом размишљању и закључивању, машти и постигнућу знања.

Урош Петровић је познат ученицима, јер је објавио низ књига које они радо читају, тако да је дружење са њим уживо било права авантура. Начин излагања како наш мозак функционише и мноштво загонетних питања и задатака, чинили су да атмосфера буде радна и веома динамична. 

Пажња није попуштала, задаци су били и више него занимљиви, максимално примамљиви, а понуђених решења мноштво. Наши петаци су уживали у сваком покушају да брже и успешније пронађу прави одговор на ново занимљиво питање. Појединци су због брзих и бистрих одговора добијали награду, чувену лоптицу са обележеним знаком аутора. Били су пресрећни.

Нису два сата била довољна да се размене питања и одговори, свима се чинило да је дружење прошло за трен. Подстакнути новим таласом интелектуалне енергије, са жељом да исту успешно  искористе у уочавању, закључивању и опажању уопште, у маштовитом размишљању, петаци крећу пут школе пуни ентузијазма, решени да победе сваку лекцију која се пред њима нађе.

Захвални смо запосленима у библиотеци „Драган Лукић“ и господину Урошу Петровићу на овом дивном и занимљивом дружењу. Уживали смо у сваком тренутку, а порука је свима била јасна да је читање и размишљање, свакодневно решавање проблема изузетно корисно за мозак сваке особе, јер ће на тај начин више успеха постићи.

Ружа Лалић, 

школска библиотекарка

Повезане вести

Бајке за најмлађе – Прваци у Музеју Народног позоришта, 18.5.2022.

Бајке за најмлађе – Прваци у Музеју Народног позоришта, 18.5.2022.

Радујемо се сваком новом позиву из Народног позоришта. Овога пута, организовали смо посету са ученицима одељења 1/3 и њиховом учитељицом Душицом Марковић. У Музеју Народног позоришта дочекао нас је домаћин Драган Стевановић и глумица Соња Ковачевић. Слушали смо приче...

„РЕЧ ПО РЕЧ – КЊИЖЕВНИ МЕЧ!“ – ДРУЖЕЊЕ СА ДЕЈАНОМ АЛЕКСИЋЕМ, 18.04.2022.

„РЕЧ ПО РЕЧ – КЊИЖЕВНИ МЕЧ!“ – ДРУЖЕЊЕ СА ДЕЈАНОМ АЛЕКСИЋЕМ, 18.04.2022.

У сарадњи са библиотеком „ Драган Лукић“ организовали смо посету и дружење у њиховим просторијама са писцем Дејаном Алаксићем. Овога пута, на организовано дружење ишли су ученици четвртог разреда 4/1, са учитељицом Светланом Ђокић. Атмосфера је била позитивна, весела...

Захвалнице за учеснике пројекта „Небеска свадба“, 13.04.2022.

Захвалнице за учеснике пројекта „Небеска свадба“, 13.04.2022.

Ученици петог и седмог разреда (5/1, један ученик 5/3, 7/1) и ауторка романа „ Небеска свадба“ Миомирка Мира Саичић окупили су се у школској библиотеци на позив библиотекарке Руже Лалић. Гости си нам били Ирена Адамовић и Љубица Бељански, сараднице на пројекту. ...