РАДИОНИЦА ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ –  ОДЕЉЕЊЕ 2/2

n

Категорија

Датум објављивања

12/13/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У договору са учитељицом Душком Ераковић, ученици одељења 2/2 били су гости школске библиотеке и учесници радионице посвећене животу и раду Душка Радовића.

Кроз игровне активности су се упознали са битним подацима из живота Д. Радовића (рођење, породица, детињство, школовање, рад, песме, часописи, љубав према фудбалу – Партизан, награде, радио емисија „Београде, добро јутро“).

У госте су дам дошетали „Плави зец“ и „Страшан лав“ и многи други занимљиви ликови попут принцезе Нађе и разбојника Кађе.Слушали смо песмице уз које смо расли, читали најдраже стихове.А онда, учењаци- другаци су добили истраживачки задатак „ Пронађи и објасни“ који се налазио на посвећеној изложби „Сто година рођења Душка Rадовића“ а односио се на најзанимљивији афоризам.

Било је лепо, узбудљиво и веома динамично. Имали смо квалитетно проведено време одмора у школи захваљујући  човеку који је постао и остао упамћен јер се деци први обратио са

„Поштована децо“.

Захвални смо на дивном наслеђу које је оставио деци које улепшава детињство, велико хвала Душку Радовићу.

Ружа Лалић

шк.библиотекарка

Повезане вести

Златни Аласовци!

Златни Аласовци!

Ученици-це 5.и 6. разреда учествовали на општинском такмичењу у фудбалу. Освојена су прва места и пласман на градско такмичење у обе конкуренције! Браво за наше фудбалерке и фудбалере!...