РАДИОНИЦА „РАЗВОЈ КРЕАТИВНОГ РАЗМИШЉАЊА“

n

Категорија

Датум објављивања

03/23/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици првог разреда, одељења 1/1 и 1/4 (укупно 29 ученика), са учитељицом Татјаном Маринковић и школском библиотекарком Ружом Лалић, били су у посети Дечјој библиотеци  „Драган Лукић“. 

Повод за дружење била је  радионица „Развој креативног размишљања“ чији је аутор и реализатор Урош Петровић.

У опуштеној и позитивној атмосфери много тога смо научили. Разговарало се о речима, вештини и значају њихове употребе, књигама и читалачкој култури, значају читања књига, које нам помажу да подстичемо свој мозак на размишљање, замишљање, одгонетање, решавање проблемских ситуација и да схватимо колико нам читање и цртање помажу да будемо бољи и успешнији. Решавале су се загонетне ситуације, док смо помагали девојчици Марти, јунакињи једног од многобројних књига које је написао Урош Петровић. Питања и загонетке су били веома занимљиви, не превише тешки, а опет, није било лако. Много смо се трудили да дамо тачан одговор. Најбољи одговори добили су награду – лоптице са смајлићем и потписом аутора. Нисмо ни приметили колико је брзо време прошло. Са мноштвом нових сазнања, решених загонетки и загонетних питања у рими и освојеним наградама, поносно смо се вратили у школу.

Захвални смо сарадницама из Дечје библиотеке „Драган Лукић“ које су нас позвале и омогућиле ово изузетно квалитетно и креативно дружење са најчитанијим аутором књига за децу, Урошем Петровићем.

Подсетник на наслове књига аутора Уроша Петровића, које има школска библиотека:

Загонетна потрага

Загонетне приче

Мистерије Гинкове улице

Прича и Јангу

Тајне вештине Марте Смарт

Марта Смарт и вашар загонетки

Мартина велика загонетна авантура

Деца бестрагије

Пети лептир

Караван чудеса

Неко се уселио о ону стару вилу

Данас ће, почасна златна картица Уроша Петровића, у поподневним часовима бити остављена у једној од књига на полицама библиотеке „Драган Лукић“. Сутра, 24.3.2023. први од учесника данашње радионице који буде пронашао/ла ову картицу, постаће власник још једне поклон лоптице коју су данас многи прижељкивали да освоје. И зато, децо, знајте, књига и читање књига подстичу размишљање, а то је увек сигуран пут до успеха.

Ружа Лалић, шк.библиотекар

Повезане вести

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У Дечјој библиотеци „ Драган Лукић“ одржано је дружење ученика основних школа општине Стари град поводом учешћа у манифестацији  „Читалачка значка“. Нашу школу представљала је Сташа Милосављевић, ученица 1/2  на коју смо веома поносни. Сташа је другарима и...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

Захваљујући  сарадњи са Дечјом библиотеком „Драган Лукић“ имамо прилике да упознамо сјајне наслове књига за децу и њихове ауторе. И овога пута, захвални смо за још једно дивно дружење и квалитетно проведено време, Ученици одељења 6/4 са одељенским старешином...