Izaberite stranicu

Спорт за све

n

Категорија

Датум објављивања

12/10/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У утора, 06.12.2022. ученици наше школе су се са задовољством одазвали позиву за учешће у спортској инклузивној манифестацији „Спорт за све“ која је организована поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали спортова „Александар Николић“.
Манифестација је била организована уз подршку Секретарија за спорт и омладину Града Београда. Како је реч о догађају који је имао карактер инклузивних спортских игара гости су били и ученици основних и средњих школа из целог Београда.
Учесници су имали прилику да учествују у презентацијама спортова: теквондо, кошарка у колицима, седећа одбојка, стони тенис, боћање, бадминтон, карате, теквондо, јахање, пикадо и још много других, као и играма без границама прилагођеним за све врсте инвалидитета. У току манифестације представљени су и културно – уметнички наступи особа са инвалидитетом.
Манифестацији су присуствовати и наши параолимпијци – освајачи медаља са највећих светских и европских такмичења.
Такмичење је било рекреативног карактера и сви учесници су се вратили са пригодним поклонима и веома лепим утисцима.

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...