Спорт за све

n

Категорија

Датум објављивања

12/10/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У утора, 06.12.2022. ученици наше школе су се са задовољством одазвали позиву за учешће у спортској инклузивној манифестацији „Спорт за све“ која је организована поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали спортова „Александар Николић“.
Манифестација је била организована уз подршку Секретарија за спорт и омладину Града Београда. Како је реч о догађају који је имао карактер инклузивних спортских игара гости су били и ученици основних и средњих школа из целог Београда.
Учесници су имали прилику да учествују у презентацијама спортова: теквондо, кошарка у колицима, седећа одбојка, стони тенис, боћање, бадминтон, карате, теквондо, јахање, пикадо и још много других, као и играма без границама прилагођеним за све врсте инвалидитета. У току манифестације представљени су и културно – уметнички наступи особа са инвалидитетом.
Манифестацији су присуствовати и наши параолимпијци – освајачи медаља са највећих светских и европских такмичења.
Такмичење је било рекреативног карактера и сви учесници су се вратили са пригодним поклонима и веома лепим утисцима.

Повезане вести

Златни Аласовци!

Златни Аласовци!

Ученици-це 5.и 6. разреда учествовали на општинском такмичењу у фудбалу. Освојена су прва места и пласман на градско такмичење у обе конкуренције! Браво за наше фудбалерке и фудбалере!...