Izaberite stranicu

Спорт за све

n

Категорија

Датум објављивања

12/10/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У утора, 06.12.2022. ученици наше школе су се са задовољством одазвали позиву за учешће у спортској инклузивној манифестацији „Спорт за све“ која је организована поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали спортова „Александар Николић“.
Манифестација је била организована уз подршку Секретарија за спорт и омладину Града Београда. Како је реч о догађају који је имао карактер инклузивних спортских игара гости су били и ученици основних и средњих школа из целог Београда.
Учесници су имали прилику да учествују у презентацијама спортова: теквондо, кошарка у колицима, седећа одбојка, стони тенис, боћање, бадминтон, карате, теквондо, јахање, пикадо и још много других, као и играма без границама прилагођеним за све врсте инвалидитета. У току манифестације представљени су и културно – уметнички наступи особа са инвалидитетом.
Манифестацији су присуствовати и наши параолимпијци – освајачи медаља са највећих светских и европских такмичења.
Такмичење је било рекреативног карактера и сви учесници су се вратили са пригодним поклонима и веома лепим утисцима.

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...