Izaberite stranicu

„УПОЗНАЈЕМО ДАНАС ИЗУЗЕТНУ ЛИЧНОСТ – ДУШАН РАДОВИЋ“ , 21.12.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

12/27/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив школске библиотекарке да организујемо дружење у школској библиотеци пријавили су се ученици 4/1 (15 ученика) и дошли да заједно читамо, сазнајемо, певамо, слушамо, истражујемо, дискутујемо, коментаришемо афоризме и такмичимо се у квизу. 

Било је занимљиво и лепо. Златни папирићи са загонетном речју мамили су погледе. Свака реч је наговештавала нова сазнања о детињству и животу, породици, образовању, пословним приликама и начину на који је Душко Радовић доживљавао децу.

Примери из квиза:

Ниш – Д.Радовић је рођен у Нишу…

Полетарац – дечји часопис који је уређивао…

Партизан – Д.Радовић је био велики обожаватељ ФК „Партизан“ и …

Брана – Бранислав, млађи брат Д.Радовића који је…

29.новембар 1922. – дан када се родио Д. Радовић, због чега сада, 100 година касније обележавамо…

Дуго смо разговарали о „Страшном лаву“ и „Плавом зецу“ , а затим и о лиНађи и Кађи. Сазнали смо ко је будио Београђане јутарњом радио емисијом „Београде, добро јутро“ и упознали „Капетана Џона Пиплфокса“.

Коментарисали смо афоризме. Обећали да ће смислити по један… Истина, није их лако смислити. Када се буду лепо одморили за време зимског распуста, написаће један свој афоризам и донети у библиотеку.

Читали смо стихове, уживали и што је најважније, дружили смо се лепо уз дивне песме.

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...