Izaberite stranicu

„УПОЗНАЈЕМО ДАНАС ИЗУЗЕТНУ ЛИЧНОСТ – ДУШАН РАДОВИЋ“ , 21.12.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

12/27/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив школске библиотекарке да организујемо дружење у школској библиотеци пријавили су се ученици 4/1 (15 ученика) и дошли да заједно читамо, сазнајемо, певамо, слушамо, истражујемо, дискутујемо, коментаришемо афоризме и такмичимо се у квизу. 

Било је занимљиво и лепо. Златни папирићи са загонетном речју мамили су погледе. Свака реч је наговештавала нова сазнања о детињству и животу, породици, образовању, пословним приликама и начину на који је Душко Радовић доживљавао децу.

Примери из квиза:

Ниш – Д.Радовић је рођен у Нишу…

Полетарац – дечји часопис који је уређивао…

Партизан – Д.Радовић је био велики обожаватељ ФК „Партизан“ и …

Брана – Бранислав, млађи брат Д.Радовића који је…

29.новембар 1922. – дан када се родио Д. Радовић, због чега сада, 100 година касније обележавамо…

Дуго смо разговарали о „Страшном лаву“ и „Плавом зецу“ , а затим и о лиНађи и Кађи. Сазнали смо ко је будио Београђане јутарњом радио емисијом „Београде, добро јутро“ и упознали „Капетана Џона Пиплфокса“.

Коментарисали смо афоризме. Обећали да ће смислити по један… Истина, није их лако смислити. Када се буду лепо одморили за време зимског распуста, написаће један свој афоризам и донети у библиотеку.

Читали смо стихове, уживали и што је најважније, дружили смо се лепо уз дивне песме.

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...