Izaberite stranicu

ЧАС У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – ОДЕЉЕЊЕ 1/3

n

Категорија

Датум објављивања

02/28/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици одељења 1/3 ( 25 ученика) са учитељицом Аном Милошевић Максимовић били су за време трећег школског часа гости школске библиотеке.

Час је био посвећен читању и књигама, пре свега колико нам књиге оплемењују школске дане и боје детињство. Разговарали смо о наученим словима и првим прочитаним причама, књигама које су им се допале, а затим смо пажњу посветили књигама на полицама, где се налазе књиге за школску лектиру, а где стоје енциклопедије, књиге о уметностима, филмовима, спортовима, занимљивим људима и најузбудљивијим авантурама храбрих и неустаршивих јунака и јунакиња у приповеткама и романима дечје књижевности.

Разговарали смо о правилома понашања у библиотеци и како се користи простор читаонице, о начину задуживања и враћања књига, са освртом колико је важно да их чувамо и сачувамо.

Едиција „Хајде да читамо“ је била препорука учитељице и библиотекарке, па смо се ближе упознали са насловима:

„Прича о доброј метли“

„Госпођица шпагета“

„Петра и пертле“

„Лука из олука“

„Дан пун изненађења“

„Загонетка ретка звана архитетка“

„Бојан Мрвица и закопано благо“

„Исидора и зуб“

Весела и радознала дружина задужила је своје прве књиге и поносно се ишетала из библиотеке.

Волимо књиге и читајмо!

Ружа Лалић

Шк.библиотекар

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...