Izaberite stranicu

ЧАС У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – ОДЕЉЕЊЕ 1/3

n

Категорија

Датум објављивања

02/28/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици одељења 1/3 ( 25 ученика) са учитељицом Аном Милошевић Максимовић били су за време трећег школског часа гости школске библиотеке.

Час је био посвећен читању и књигама, пре свега колико нам књиге оплемењују школске дане и боје детињство. Разговарали смо о наученим словима и првим прочитаним причама, књигама које су им се допале, а затим смо пажњу посветили књигама на полицама, где се налазе књиге за школску лектиру, а где стоје енциклопедије, књиге о уметностима, филмовима, спортовима, занимљивим људима и најузбудљивијим авантурама храбрих и неустаршивих јунака и јунакиња у приповеткама и романима дечје књижевности.

Разговарали смо о правилома понашања у библиотеци и како се користи простор читаонице, о начину задуживања и враћања књига, са освртом колико је важно да их чувамо и сачувамо.

Едиција „Хајде да читамо“ је била препорука учитељице и библиотекарке, па смо се ближе упознали са насловима:

„Прича о доброј метли“

„Госпођица шпагета“

„Петра и пертле“

„Лука из олука“

„Дан пун изненађења“

„Загонетка ретка звана архитетка“

„Бојан Мрвица и закопано благо“

„Исидора и зуб“

Весела и радознала дружина задужила је своје прве књиге и поносно се ишетала из библиотеке.

Волимо књиге и читајмо!

Ружа Лалић

Шк.библиотекар

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...