„ШТА ДЕЦА ЖЕЛЕ“

n

Категорија

Датум објављивања

02/11/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

„ШТА ДЕЦА ЖЕЛЕ“ – ОДЕЉЕЊЕ  2/1, 31.12.2022.

Последњег дана 2022. године, у сусрет Новој години, одлучили смо се да будемо посетиоци Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“. Тамо су нам у духу празничних расположења и радости поклонили новогодишњу представу „Шта деца желе“ у сарадњи са Градом Београдом. Овом забавном догађају присуствовали су ученици одељења 2/1 ( 29 ученика), учитељица Споменка Гуњевић и библиотекарка Ружа Лалић.

Упознали смо Деда Мразове помоћнице којима су деца широм света телефонирала са намером да кажу своју жељу и замоле Деда Мраза да исту испуни. Оне су се веома трудиле у покушају да запишу све што су деца тражила, мада нису биле баш веште у свом послу. Једна није знала лепо да чита нити брзо да пише, а друга није могла све сама да сустигне. У многобројним задацима младих помоћница, оне су нашим ученицима показале да су искрена и права пријатељства увек пожељна, без обзира какве и колике разлике међу особама постоје. Исто тако, да је знање, читање и писање део нашег бића, без кога се не може лепо и успешно живети.

А деца,… сва деца света која су била упорна да позову телефон Деда Мразових помоћница, показала су, колико љубави и дивоте има на овоме свету. Сва та лепота живи у нашим срцима.

Било је доста жеља, од много пелена , до више мажења за панде, од жеље да светом завлада мир, до пуно љубави која купа планету. Дивне жеље, лепе и искрене из чистог дечјег срца!

А наши, другаци, показаше сваколико знање, рецитације, називе градова, рок група, континената и климатских прилика, да понос и радост учитељице.

СРЕЋНА НОВА 2023. ГОДИНА!

Ружа Лалић,

Шк.библиотекар

Повезане вести

Информације за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за...

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА, 15.3.2023.

У школској библиотеци одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Чланови комисије били су: 1.Јаворка Михајловић 2.Душанка Ераковић #.Ружа Лалић Резултат школског такмичења рецитатора: 1.место – ученица Анђа Перовић, 2/2 песма  „Замислите...