Izaberite stranicu

„ШТА ДЕЦА ЖЕЛЕ“

n

Категорија

Датум објављивања

02/11/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

„ШТА ДЕЦА ЖЕЛЕ“ – ОДЕЉЕЊЕ  2/1, 31.12.2022.

Последњег дана 2022. године, у сусрет Новој години, одлучили смо се да будемо посетиоци Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“. Тамо су нам у духу празничних расположења и радости поклонили новогодишњу представу „Шта деца желе“ у сарадњи са Градом Београдом. Овом забавном догађају присуствовали су ученици одељења 2/1 ( 29 ученика), учитељица Споменка Гуњевић и библиотекарка Ружа Лалић.

Упознали смо Деда Мразове помоћнице којима су деца широм света телефонирала са намером да кажу своју жељу и замоле Деда Мраза да исту испуни. Оне су се веома трудиле у покушају да запишу све што су деца тражила, мада нису биле баш веште у свом послу. Једна није знала лепо да чита нити брзо да пише, а друга није могла све сама да сустигне. У многобројним задацима младих помоћница, оне су нашим ученицима показале да су искрена и права пријатељства увек пожељна, без обзира какве и колике разлике међу особама постоје. Исто тако, да је знање, читање и писање део нашег бића, без кога се не може лепо и успешно живети.

А деца,… сва деца света која су била упорна да позову телефон Деда Мразових помоћница, показала су, колико љубави и дивоте има на овоме свету. Сва та лепота живи у нашим срцима.

Било је доста жеља, од много пелена , до више мажења за панде, од жеље да светом завлада мир, до пуно љубави која купа планету. Дивне жеље, лепе и искрене из чистог дечјег срца!

А наши, другаци, показаше сваколико знање, рецитације, називе градова, рок група, континената и климатских прилика, да понос и радост учитељице.

СРЕЋНА НОВА 2023. ГОДИНА!

Ружа Лалић,

Шк.библиотекар

Повезане вести

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...