Izaberite stranicu

„ШТА ДЕЦА ЖЕЛЕ“

n

Категорија

Датум објављивања

02/11/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

„ШТА ДЕЦА ЖЕЛЕ“ – ОДЕЉЕЊЕ  2/1, 31.12.2022.

Последњег дана 2022. године, у сусрет Новој години, одлучили смо се да будемо посетиоци Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“. Тамо су нам у духу празничних расположења и радости поклонили новогодишњу представу „Шта деца желе“ у сарадњи са Градом Београдом. Овом забавном догађају присуствовали су ученици одељења 2/1 ( 29 ученика), учитељица Споменка Гуњевић и библиотекарка Ружа Лалић.

Упознали смо Деда Мразове помоћнице којима су деца широм света телефонирала са намером да кажу своју жељу и замоле Деда Мраза да исту испуни. Оне су се веома трудиле у покушају да запишу све што су деца тражила, мада нису биле баш веште у свом послу. Једна није знала лепо да чита нити брзо да пише, а друга није могла све сама да сустигне. У многобројним задацима младих помоћница, оне су нашим ученицима показале да су искрена и права пријатељства увек пожељна, без обзира какве и колике разлике међу особама постоје. Исто тако, да је знање, читање и писање део нашег бића, без кога се не може лепо и успешно живети.

А деца,… сва деца света која су била упорна да позову телефон Деда Мразових помоћница, показала су, колико љубави и дивоте има на овоме свету. Сва та лепота живи у нашим срцима.

Било је доста жеља, од много пелена , до више мажења за панде, од жеље да светом завлада мир, до пуно љубави која купа планету. Дивне жеље, лепе и искрене из чистог дечјег срца!

А наши, другаци, показаше сваколико знање, рецитације, називе градова, рок група, континената и климатских прилика, да понос и радост учитељице.

СРЕЋНА НОВА 2023. ГОДИНА!

Ружа Лалић,

Шк.библиотекар

Повезане вести

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

Дружење са писцем за децу , одељење 2/4, 13.02.2024.

У школској библиотеци, организовано је дружење са писцем за децу, Маријом Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“. Гости су овом приликом били ученици 2/4 са учитељицом Јеленом Геић. Након представљања, посветили смо се посебној причи „ Чаробно...

Нове медаље са фудбала!

Нове медаље са фудбала!

У СЦ "Шумице" одржано општинско такмичење у фудбалу за ученике-це 5.и 6. разреда. Ученици су освојили прво место и пласман на градско такмичење, док су девојчице освојиле друго место! Честитке за наше фудбалере-ке и пуно срећа у даљем...