Izaberite stranicu

БИБЛИОБУС – СКИТАМ, ЧИТАМ, ЦРТАМ И ПИТАМ

n

Категорија

Датум објављивања

07/10/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

17.06.2022, ученици 6. разреда са наставницом Сузаном Дашић имали су част и привилегију да буду учесници дечијег програма под називом БИБЛИОБУС – СКИТАМ, ЧИТАМ, ЦРТАМ И ПИТАМ којим је отворено 14. издање Фестивала КРОКОДИЛ. У парку испред Музеја Југославије током креативне и пажљиво осмишљене радионице коју је водила Јасминка Петровић, један од наших најбољих актуелних писаца за децу, ученици су истраживали биографије аутора дечије књижевности са којима су имали прилике да се упознају. Упознали су се са њиховим књижевним стваралаштвом, али и ушли у саму улогу писца.

О томе како изгледа један дан писца, када су написали своје прво дело, који су њихови омиљени писци и узори па до тога које им је омиљено воће, животиња и слично… Ученици су разговарали са двоје домаћих аутора и две ауторке из региона: Николетом Новак, Срђаном Анђелићем Мјехуром, Биљаном Црвенковском (Македонија) и Рудином Чупи (Албанија).

Ученици су се упознали и са садржајем Библиобуса – покретне библиотеке која је важан део програма Регионалне мреже за културну разноликост READ, чији је КРОКОДИЛ партнер.

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...