Izaberite stranicu

Дан књиге и ауторских права

n

Категорија

Датум објављивања

04/24/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Светски дан књиге и ауторског читања обележава се 23.априла на целој планети.

УН –ова организација за образовање, науку и културу, УНЕСКО, обележава Светки дан књиге и ауторских права од 1995.године, као симболичан датум у светкој књижевности на поштовање и сећање на Мигела де Сервантенса и Вијлијама Шекспира.

У холу наше школе постављена је мини изложба коју су ученици са својим наставницима посетили, након чега су у својим учионицама израдили личне бук маркере којима су употпунили изложбу.

Ово је била прва изложба коју је библиотекарка, Ружа Лалић, поставила и у част најмлађим читаоцима библиотеке, саставила песму посвећену лепоти читања. 

Како је следећег дана, 24.априла 2021.године, био Дан школе ученици 2/3 израдили су плакат посвећен научнику по коме наша школа носи назив, а ученици 2/1 израдили су плакат посвећен Дану планете земље, који је био дан раније, 22.4.2021.

Ова велика поставка,којом су сви били одушевљени, дуго је красила главни хол наше школе.

Порука дана 23.априла 2021.године била је „ Ко чита, побеђује!“

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...