Izaberite stranicu

Дечја недеља, радионица Дете сам имам право

n

Категорија

Датум објављивања

10/05/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У дечјој библиотеци одржана је радионица „ Дете сам, имам право“ са ученицима четвртог разреда, одељење 4/4 учитељице Јелене Геић.

Реализатор радионице била је библиотекарка Ружа Лалић. Ученици су износили своја запажања о деци, детињству, жељама и бригама детета, а затим су упознати са документом о правима и заштити деце у свету. 

Завршни документ Специјалног заседања Генералне скупштине Уједињених нација о деци, одржане 8.маја 2002.године гарантује свој деци света једнака права на живот, безбедност, заштиту од експлоатације, злостављања и насиља, потребу да им се пружи здравствена заштита, да живе у здравој околини, да им се обезбеди образовање и могућност да буду срећна, окружена породицом и пријатељима. Ученици су износили своје ставове о својим правима, размењивали мишљења и закључили да су, веома срећни и задовољни својим животом.

Наводили су примере лепих дешавања која им испуњавају живот. Разговор је био спонтан и ненаметљив, али садржајан. Део приче био је посвећен деци која немају ту срећу да одрастају уз родитеље и пуно пријатеља. На питање шта можемо учинити за ту децу, добили смо много лепих и занимљивих прелога којима су показали своју доброту и емпатију.

На самом крају радионице, добили су задатак да напишу која права деце сматрају као најзначајнија. Плакат је касније истакнут на паноу главног хола школе.

Библиотекарка

Ружа Лалић

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...