Izaberite stranicu

ОГЛЕДНА РАДИОНИЦА „ СВЕ БОЈЕ ДРУГАРСТВА“ , 27.02.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

03/03/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У школској библиотеци одржана је нова радионица „ Све боје другарства“ инспирисана књигом „Боје другарства“ Горана Марковића посвећеној теми вршњачког насиља. Аутор радионице је школска библиотекарка, Ружа Лалић.

Учесници радионице били су чланови колектива, испред Тима за заштиту ученика од насиља, сарадници школе и заинтересовани наставници.

Циљ радионице је свест о штетном дејству предрасуда на појединца и његову околину, препознавање врста насиља, тражење најбољих решења за комуникацију који су у интересу и појединца и свих особа којима је окружен, подстицање емпатије, разумевања, прихватања различитости и веће толеранције.

Радионица ће бити реализована са члановима Вршњачког тима и Ученичког парламента, који ће исту даље, на часу ЧОС-а, са одељенским старешином да реализују за своје одељенске заједнице.

Ружа Лалић

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...