Izaberite stranicu

ПРВАЦИ У БИБЛИОТЕЦИ, март – април 2022.године

n

Категорија

Датум објављивања

04/05/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Као и сваке школске године, најмлађи ученици у другом полугодишту, оранизовано долазе у школску библиотеку да се упознају са простором библиотеке, читаоницом и полицама на којима се налазе књиге. Том приликом редовно се упознају  и са правилима понашања у библиотеци, која подразумевају поступак позајмљивања и враћања књиге.

У периоду март – април, у договору са учитељицама првог разреда, прваци су долазили у различитим терминима, најпре подељени у групе, како је то захтевала епидемиолопка ситуација, а касније и комплетна одељења. Библиотека је срце школе, сам простор је помало скривен од њихових очију, јер се библиотека не налази у ходнику где се налазе и учионице. Сам долазак у библиотеку им је био занимљив, јер је било потребно да прате путоказ.

Имали су доста питања, радознало су посматрали библиотечки фонд и паживо слушали „Изокренуту причу“ , Бранка Ћопића,  стихове дечје поезије или басне за децу. 

Обавештени су да су сви су чланови библиотеке, да су добродошли свакога раднога дана и да убудуће могу самостално позајмљивати и враћати књиге из школске библиотеке.

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...