Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГА „ ГОВОР ЦВЕЋА“ И „НАЈЛЕПШИ ЛЕПТИРИ СРБИЈЕ“, 11.04.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

04/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

За ученике наше школе, у свечаној сали, у сарадњи са Издавачком кућом „4СЕ“ , школска библиотека организовала је промоцију две књиге „ Говор цвећа у Србији – порука скривена међу латицама“ и „ Најлепши лептири Србије“.

Књига „ Говор цвећа у Србији“ – група аутора, преведена је на више језика, открива везу и симболику појединих цветова у српској култури. Цветови су неизбежан детаљ у важним догађајима  током живота, а у самој књизи, уз сваки цвет, уз слику, приказани су стихови који их најлепше представљају. Симболика цветова увек је сведочила о чврстој повезаности генерација са природом и изражавала истински дух живота.

Уз одабране појмове, учили смо сви заједно о животу, вредностима и симболици коју цвеће изражава. Разговарало се о поштовању, задовољству, ујазамности, пријатељству, љубави, обнављању и машти, свему што сам живот чини лепшим, потпунијим и срећнијим.

Књига „Најлепши лептири Србије“ , Васе Павковића, јединствена је по свом богатству приказа лептира србије. Свака врста лептира, описана је и представљена на сажет и разумљив начин, да заинтересује читаоца, да упозна и заволи лептире. Само знањем и разумевањем потребе о постојању сваке врсте, не само оне угрожене, чинимо добро овим прелепим бићима, природи, као нашем једином дому који имамо. Са дивним порукама о заштити животне околине, ова књига, представља изузетан избор за све што је потребно знати, научити и следити у природи. Аутор књиге, господин Васа Павковић, на једноставан и разумљив начин, ученике је заинтересовао за ову тему. Они су радо износили своја запажања и искуства из шетњи природом, а односе се на ова прелепа крхка бића величанствених боја.

Овом догађају радовали смо се и припремали га. Уређен је пано „Аласићи лептирићи“ на коме су истакнути радови ученика на којима су приказали лептире, а који се много допао аутору књиге. Најмлађи, наши драги прваци, креирали су украсне капе у облику необично лепих цветова веселих боја. 

У току дана, одржане су две промоције:

Прва промоција је почела у 10.00 на којој су присуствовали ученици:

3/1 са учитељицом Душицом Арсенијевић, 3/2 са учитељицом Јаворком Михајловић, 3/3 са учитељицом Александром Станишић и  4/2 са учитељицом Љиљаном Лазаревић. (90 ученика)

Друга промоција је почела у 13.00 на којој су присуствовали ученици:

1/1 са учитељицом Споменком Гуњевић, 1/2 са учитељицом Татјаном Маринковић, 2/1 са учитељицом Аном Максимовић Милошевић и 2/2 са учитељицом Аном Ивановић. (87 ученика)

Тако смо на необичан начин поздравили ново годишње доба, које нам поклања мноштво цветова и лептира. Песмом „ Лептирићу. Шаренићу“ и „Деца су украс света“ поздравили смо нови природни циклус, ново рађање и буђење пролећа!

Ружа Лалић, 

школска библиотекарка

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...