Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ ЗИПОЛИЈЕВО ПЛЕМЕ“ У ДЕЧЈОЈ БИБЛИОТЕЦИ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

n

Категорија

Датум објављивања

12/10/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са Дечјим одељењем Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“  реализована је промоција књиге „Зиплијево племе“ – Давида Нелоа. У организовану посету библиотеци, овога пута, ишли су ученици 4/4 ( 24 ученика) са учитељицом Евом Конатар Јовичић.

Сарадник Издавачке куће „Одисеја“, Александар Губаш и библиотекарке Виолета Ђорђевић и Ружа Лалић, разговарали су са ученицима о томе како књиге настају, како се пишу, илуструју и преводе за децу свих земаља и колико је велики тим стручних људи који имају много посла, док једна књига дође у руке читалаца. Књигу „ Зиполијево племе“ је са каталонског језика превела Јелена Петановић, члан Удружења књижевних преводилаца Србије. За књигу су ангажована два илустратора, Пере Жинард и Биљана Михајловић.

Књигу за децу „Зиполијево племе“  нашим ученицима представио је Александар Губаш, на леп и занимљив начин, уводећи их постепено у причу, кроз дискусију,  како би били слободни да сами испричају своја искуства о читању, зашто неки воле, а неки не воле да читају.

Сазнали су како је дечак Гиљем, главни лик романа, заволео читање, које му је у његовом младом животу представљало велики проблем. Упознали су се са члановима његове породице и пријатељима, који су кроз авантуре, бојазни и тајне договоре, пребродили све препреке које су Гиљему стајале на путу да прочита књигу и зашто је , на крају, жарко желео да поново позајми исту књигу из библиотеке.

Књига за њега је посебна и магична! Треба открити зашто!

Библиотекарка,

Ружа Лалић

Повезане вести

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...