Izaberite stranicu

РАДИОНИЦА „РАЗВОЈ КРЕАТИВНОГ РАЗМИШЉАЊА“

n

Категорија

Датум објављивања

03/23/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици првог разреда, одељења 1/1 и 1/4 (укупно 29 ученика), са учитељицом Татјаном Маринковић и школском библиотекарком Ружом Лалић, били су у посети Дечјој библиотеци  „Драган Лукић“. 

Повод за дружење била је  радионица „Развој креативног размишљања“ чији је аутор и реализатор Урош Петровић.

У опуштеној и позитивној атмосфери много тога смо научили. Разговарало се о речима, вештини и значају њихове употребе, књигама и читалачкој култури, значају читања књига, које нам помажу да подстичемо свој мозак на размишљање, замишљање, одгонетање, решавање проблемских ситуација и да схватимо колико нам читање и цртање помажу да будемо бољи и успешнији. Решавале су се загонетне ситуације, док смо помагали девојчици Марти, јунакињи једног од многобројних књига које је написао Урош Петровић. Питања и загонетке су били веома занимљиви, не превише тешки, а опет, није било лако. Много смо се трудили да дамо тачан одговор. Најбољи одговори добили су награду – лоптице са смајлићем и потписом аутора. Нисмо ни приметили колико је брзо време прошло. Са мноштвом нових сазнања, решених загонетки и загонетних питања у рими и освојеним наградама, поносно смо се вратили у школу.

Захвални смо сарадницама из Дечје библиотеке „Драган Лукић“ које су нас позвале и омогућиле ово изузетно квалитетно и креативно дружење са најчитанијим аутором књига за децу, Урошем Петровићем.

Подсетник на наслове књига аутора Уроша Петровића, које има школска библиотека:

Загонетна потрага

Загонетне приче

Мистерије Гинкове улице

Прича и Јангу

Тајне вештине Марте Смарт

Марта Смарт и вашар загонетки

Мартина велика загонетна авантура

Деца бестрагије

Пети лептир

Караван чудеса

Неко се уселио о ону стару вилу

Данас ће, почасна златна картица Уроша Петровића, у поподневним часовима бити остављена у једној од књига на полицама библиотеке „Драган Лукић“. Сутра, 24.3.2023. први од учесника данашње радионице који буде пронашао/ла ову картицу, постаће власник још једне поклон лоптице коју су данас многи прижељкивали да освоје. И зато, децо, знајте, књига и читање књига подстичу размишљање, а то је увек сигуран пут до успеха.

Ружа Лалић, шк.библиотекар

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...