Izaberite stranicu

САРАДЊА СА НАРОДНИМ ПОЗОРИШТЕМ, БАЈКА У РАДИОНИЦИ

n

Категорија

Датум објављивања

11/04/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици 1/1 (29 ученика) , учитељицe Споменка Гуњевић и Александра Кашерић са библиотекарком Ружом Лалић, посетили су Музеј Народног позоришта и били учесници радионице „Бајка у радионици“.

У сали Музеја, дочекали су нас домаћини Драгица Гаћеша и директор Драган Стевовић.

Док су пријатан амбијент раздознало посматрали, наше прваке поздравила је глумица Калина Ковачевић, а они су се удобно сместили спремни за бајку. Слушали су без даха, у тишини, опчињени начином читања.

Тема разговора била је бајка „ Принцеза на зрну грашка“ коју им је глумица прочитала. Пријало им је читање и сама бајка, тражили су још читања и поново су се враћали на битне моменте када се дешавао преокрет у бајци.

Разговор је био динамичан, испуњен нежним и стрпљивим објашњењима глумице, која им је читавим бићем дочарала бајку и успела да их очара оживљавањем ликова. Међусобно су постављали питања и прваци и глумица, уважавали запажања и одговоре. На крају су изводили закључке како треба они сами да се понашају. 

Сат времена, колико је трајала посета овој установи, било је мало да се одговори на сва маштовита питања првака, тако да су наши љубазни домаћини су предложили да ћемо се поново срести, са темом неке нове бајке.

Библиотекарка, 

Ружа Лалић

Повезане вести

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ

Општинско такмичење Шести разред Јована Манојловић        ( 1. награда) Лола Анђела Зимоњић ( 1. награда) Реља Марковић              ( 1. награда) Елена Манојловић         ( 2. награда) Матеја...

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА 8. РАЗРЕД

РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА 8. РАЗРЕД: 1. место - Оливера Зиројевић 8/3 2. место - Урош Драмићанин 8/1 2. место - Лада Смилевски 8/3 3. место - Нина Уршич 8/3     РЕЗУЛТАТИ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА 8. РАЗРЕД :...