ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ О ЗАКАЗИВАЊУ ТЕРМИНА ЗА ТЕСТИРАЊЕ И УПИСУ У ПРВИ РАЗРЕД

n

Категорија

Датум објављивања

03/15/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Тестирања деце за упис у први разред ове школске године вршиће се од 01. априла до 31. маја 2021. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, припремило је процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину.
Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.
Родитељи који територијално припадају школи, почев од 22.3.2021. године моћи ће да електронским путем преко Портала еУправа, у апликацији еЗаказивања термина за упис и тестирање да закажу један од понуђених термина за тестирање. Упис деце у школу се врши истог дана када и тестирање.
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу). Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

У први разред школске 2021/2022. године уписују се деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године, а упис почиње у четвртак, 1. априла 2021. године.

Уколико родитељ не може или не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице ће заказати термин у електронској апликацији у име родитеља.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 011 735 0 557.

Све додатне информације можете добити на телефон школе 011/2623257 у
периоду  од 11:00 до 13:00  часова. У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција.

Повезане вести

САРАДЊА СА ДЕЧЈОМ БИБЛИОТЕКОМ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

САРАДЊА СА ДЕЧЈОМ БИБЛИОТЕКОМ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

Сарадња са Дечјим одељењем Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“ настављена је организованом посетом, 26.11.2021. ради промоције књиге „Веома висока вештица“, Катарине Ђурић, у издању Издавачке куће „Креативни центар“. Ученици првог разреда, 1/3 са учитељицом...

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом Светског дана детета ученици од 1. до 8. разреда су били у прилици да насликају рад на тему "Ово је мој свет" који су приказани јавности путем изложбе испред школе што је својеврстан дар ученика наше школе  за све пролазнике и...

Човече, не љути се!

Човече, не љути се!

Поводом Дана толеранције, Вршњачки тим је организовао турнир у игри Човече, не љути се. Учесници турнира су били представници свих одељења који су били победници у оквиру својих одељења.  Победници турнира за нижи узраст су: 1. разред - Катарин Паљић 1/1; 2....