Поштовани родитељи и драги ученици

n

Датум објављивања

11/29/2020

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Обавештавамо вас да је на основу препоруке Кризног штаба ,Влада Републике Србије 25.11.2020. донела Уредбу о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID 19 , којом се прописују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена школског календара за школску 2020/21.

Према наведеној Уредби од  30.11.2020. до 18.12.2020. образовно –васпитни рад се организује на следећи начин:

-у првом циклусу ( 1-4 ) наставља се непосредни образовно- васпитни рад према изабраном моделу организације наставе у оквиру постојећег оперативног плана рада школе, на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених захваљујући поштовању свих прописаних заштитних мера

-у другом циклусу (5-8 ) образовно –васпитни рад  оствариваће се путем наставе  на даљину, уз коришћење изабране платформе( Google classroom) и путем Јавног медијског сервиса Србије.

Прво полугодиште се завршава 18.12.2020. Зимски распуст траје од 21.12.2020. до 15.01.2021. Друго плугодиште почиње 18.01.2021.год.

Настава на даљину се организује за све ученике другог циклуса основне школе и обухвата наставу и друге облике образовно-васпитног рада(индивидуално,у групи или одељењу).

Настава се изводи по постојећем распореду часова , путем Google платформе и почиње у 14.00  . Часови трају 45 минута организују се по следећој сатници: 1.час 14.00-14.45

                    2.час 14.50-15.35

                    3.час 15.55-16.40

                    4.час 16.45-17.30.

                    5.час 17.35-18.20

                    6.час 18.25-19.10

Ученици су  у обавези да прате наставу,а наставник ће водити евиденцију одсутних ученика.Часови на РТС не морају да се прате.

Провере знања ће бити благовремено најављиване, од стране наставника.Наставник је аутономан у планирању оцењивања и да одлучи о томе да ли ће се писмени задаци, планирани за наредни период, могу реализовати путем наставе на даљину.Број писмених провера може бити највише 1 провера у дану ,а 2 у наставној недељи.

Уколико буде требало ,распоред контролних вежби и писмених задатака ће бити ревидиран и ученици ће  о томе бити обавештени.

Оцењивање ће се обављати у складу са прописима .Наставници ће ,у наредне три недеље, наставити да прате активности ученика како би на крају полугодишта имали довољно елемената за извођење закључне оцене.Оцењиваће се све активности ученика:израда домаћих задатака,израда презентација и њихово излагање,активност на часовима,итд.

При извођењу закључних оцена за крај првог полугодишта ,биће узете у обзир све оцене од почетка године као и ове које ће ученик добити у наредне три недеље.

Уколико ученик не буде задовољан предложеном закључном оценом,може у школи одговарати,уз договор са наставником о термину и уз поштовање епидемиолошких мера.

Уколико ученик нема довољно елемената за извођење закључне оцене(због болести,изолације) , може остати неоцењен.Овом ученику  неће бити утврђен општи успех на крају полугодишта,а удругом полугодишту ће за те ученике бићи организован појачан рад и пружена додатна подршка.

Одељењске старешине и предметни наставници ће вам бити доступни за сва питања и дилеме .

Желим вам свима добро здравље , а болеснима , брз опоравак.

Мирјана Шпехар,
директор школе

Повезане вести

РАДИОНИЦА „БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАВ“, ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ, 24.11.2022.

РАДИОНИЦА „БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАВ“, ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ, 24.11.2022.

Ове године се обележава сто година од рођења Душка Радовића и тим поводом се у многим школама, библиотекама, позориштима организују активности посвећене његовом животу и раду. У сарадњи са Дечјом библиотеком „Чика Јова Змај“ организовали смо дружење посвећено песнику,...

Извештај са планинарске акције за подмладак “Кораком до здравља“ –  Козомор

Извештај са планинарске акције за подмладак “Кораком до здравља“ –  Козомор

ПРОЈЕКАТ  - ПЛАНИНАРЕЊЕ И БОРАВАК У ПРИРОДИ Извештај са планинарске акције за подмладак ''Кораком до здравља'' -  Козомор Планинарска акција за подмладак ''Кораком до здравља'' одржана је 19.11.2022. на Дивчибарама - успон на Велики Козомор . Укупно је на...

ПРОМОЦИЈА ШКОЛСКОГ ПРОЈЕКТА „НЕБЕСКА СВАДБА“ У КРАГУЈЕВЦУ, 22.10.2022.

ПРОМОЦИЈА ШКОЛСКОГ ПРОЈЕКТА „НЕБЕСКА СВАДБА“ У КРАГУЈЕВЦУ, 22.10.2022.

Школски пројекат је драмски приказ „Небеска свадба“ по истоименом роману проф.Миомирке Саичић. Повезали смо ученике различитих генерација ваннаставним активностима, ради развоја емпатије, разумевања, осећаја заједништва и припадности, да уче и сарађују посредством...