Izaberite stranicu

Поштовани родитељи и драги ученици

n

Датум објављивања

11/29/2020

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Обавештавамо вас да је на основу препоруке Кризног штаба ,Влада Републике Србије 25.11.2020. донела Уредбу о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID 19 , којом се прописују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена школског календара за школску 2020/21.

Према наведеној Уредби од  30.11.2020. до 18.12.2020. образовно –васпитни рад се организује на следећи начин:

-у првом циклусу ( 1-4 ) наставља се непосредни образовно- васпитни рад према изабраном моделу организације наставе у оквиру постојећег оперативног плана рада школе, на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених захваљујући поштовању свих прописаних заштитних мера

-у другом циклусу (5-8 ) образовно –васпитни рад  оствариваће се путем наставе  на даљину, уз коришћење изабране платформе( Google classroom) и путем Јавног медијског сервиса Србије.

Прво полугодиште се завршава 18.12.2020. Зимски распуст траје од 21.12.2020. до 15.01.2021. Друго плугодиште почиње 18.01.2021.год.

Настава на даљину се организује за све ученике другог циклуса основне школе и обухвата наставу и друге облике образовно-васпитног рада(индивидуално,у групи или одељењу).

Настава се изводи по постојећем распореду часова , путем Google платформе и почиње у 14.00  . Часови трају 45 минута организују се по следећој сатници: 1.час 14.00-14.45

                    2.час 14.50-15.35

                    3.час 15.55-16.40

                    4.час 16.45-17.30.

                    5.час 17.35-18.20

                    6.час 18.25-19.10

Ученици су  у обавези да прате наставу,а наставник ће водити евиденцију одсутних ученика.Часови на РТС не морају да се прате.

Провере знања ће бити благовремено најављиване, од стране наставника.Наставник је аутономан у планирању оцењивања и да одлучи о томе да ли ће се писмени задаци, планирани за наредни период, могу реализовати путем наставе на даљину.Број писмених провера може бити највише 1 провера у дану ,а 2 у наставној недељи.

Уколико буде требало ,распоред контролних вежби и писмених задатака ће бити ревидиран и ученици ће  о томе бити обавештени.

Оцењивање ће се обављати у складу са прописима .Наставници ће ,у наредне три недеље, наставити да прате активности ученика како би на крају полугодишта имали довољно елемената за извођење закључне оцене.Оцењиваће се све активности ученика:израда домаћих задатака,израда презентација и њихово излагање,активност на часовима,итд.

При извођењу закључних оцена за крај првог полугодишта ,биће узете у обзир све оцене од почетка године као и ове које ће ученик добити у наредне три недеље.

Уколико ученик не буде задовољан предложеном закључном оценом,може у школи одговарати,уз договор са наставником о термину и уз поштовање епидемиолошких мера.

Уколико ученик нема довољно елемената за извођење закључне оцене(због болести,изолације) , може остати неоцењен.Овом ученику  неће бити утврђен општи успех на крају полугодишта,а удругом полугодишту ће за те ученике бићи организован појачан рад и пружена додатна подршка.

Одељењске старешине и предметни наставници ће вам бити доступни за сва питања и дилеме .

Желим вам свима добро здравље , а болеснима , брз опоравак.

Мирјана Шпехар,
директор школе

Повезане вести

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ДОГАЂАЈ : „I HAVE A DREAM“, ПРЕДСТАВА НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ ГОСТИ: ОШ „ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ“ ИЗ БРУСА, УЧЕНИЦИ СЕКЦИЈЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА МЕСТО : ОШ „ МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ АЛАС“ – СВЕЧАНА САЛА ШКОЛЕ – ШКОЛА ДОМАЋИН ВРЕМЕ : 26. СЕПТЕМБАР 2023. У 14.00 ( 1.ЧАС ПО ПОДНЕВНЕ...

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...