Izaberite stranicu

Саопштење школског одбора

n

Категорија

Датум објављивања

03/13/2020

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКОГ ОДБОРА
ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ АЛАС“
Поводом дешавања у школи током јучерашњег и данашњег дана, у складу са својим обавезама и овлашћенима у складу са чланом 115 Закона о основама система образовања и васпитања и Пословником о раду Школског одбора, дана 13.03.2020.године издаје се следеће САОПШТЕЊЕ – Информацију да је власник фирме једног од закупаца простора у школи тестиран у току јучерашњег дана (12.03.2020.) и да је код њега дијагностикован корона вирус директор школе добила је касно синоћ. Након провере веродостојности, директор је обавестила председника и заменика председника Школског одбора (оба чланови одбора из реда родитеља), који су контактирали све чланове Школског одбора које је било примерено контактирати у периоду након 23 часа. – Сви јавно доступни телефони објављени за контактирање у тренутној здравственој ситуацији надлежних служби Републике Србије и надлежних органа локалне самоуправе били су ван функције током ноћи.

  • Након консултација са Школским одбором, Директор школе донела је одлуку да преко одељенских старешина и представника родитеља у Савету родитеља упути препоруку да деца сутрадан, 13.03.2020.године не дођу на наставу, како би управа школе након добијања инструкција од надлежних здравствених институција спровела све потребне мере како здравље ученика и запослених не би било ни на који начин угрожено. – Приликом доношења одлуке да се изда препорука о недоласку деце на наставу наредног дана, управа школе, Директор и Школски одбор имали су у виду чињеницу да je потребно реаговати без одлагања, како би биле избегнуте потенцијалне озбиљне последице по здравље већег броја деце и запослених, до наредног радног дана када је у надлежни орган локане самоуправе који би могао донети одлуку о прекиду наставе због угрожености безбедности здравља деце и запослених на основу члана 105 Закона о основама система образовања и васпитања – имао могућност да реагује уколико би било потребно. Како управа школе нема законска овлашћења да самостално донесе одлуку о прекиду наставе, издата је препорука као привремена и хитна мера.
  • Школски одбор је од данас 13.03.2020.године па док за тим буде постојала потреба у сталном заседању како би могао благовремено да реагује. – Школски одбор и овим путем потврђује став чланова одбора да је одлука коју је Директор школе донела у оваквој за све новој и ванредној ситуацији била једина исправна и одговорна одлука коју је могла донети у том тренутку и као просветни радник и као одговоран човек, штитећи здравље 650 деце и 70 запослених.
  • Директор школе обавестила је данас 13.03.2020. године Школски одбор о свим данас предузетим мерама – дезинфекцији школе од стране Завода за биоциде и медицинску екологију, те комуникацији са надлежном Школском управом и ресорним Министарством, те издала саопштење које је истакнуто и на сајту школе. – У односу на изјаве министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића које су пренели медији, а у којима осуђује поступак Директора школе и најављује санкционисање због непоштовања процедуре, Школски одбор ће дописом обавестити Министарство просвете о свим предузетим корацима, како би ресорно Министарство имало потпуну и исправну информацију.
  • У оваквим ситуацијама сви, а посебно носиоци јавних функција морају поступати са посебном пажњом и одговорношћу. Давање изјава медијима у оваквом тону, без потпуних информација, изазвало је негодовање великог броја родитеља ученика школе који су на разне начине исказали подршку директору школе.
  • Школски одбор ће током викенда донети и усвојити и Програм додатних мера и поделе задужења чланова Школског одбора, како би школа била у могућности да ефикасно и благовремено реагује у наредним данима, пре свега у предузимању додатних превентивних мера.
  • У име Школског одбора ОШ Михаило Петровић Алас Председник Школског одбора Катарина Обрадовић Баклаја

Повезане вести

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ДОГАЂАЈ : „I HAVE A DREAM“, ПРЕДСТАВА НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ ГОСТИ: ОШ „ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ“ ИЗ БРУСА, УЧЕНИЦИ СЕКЦИЈЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА МЕСТО : ОШ „ МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ АЛАС“ – СВЕЧАНА САЛА ШКОЛЕ – ШКОЛА ДОМАЋИН ВРЕМЕ : 26. СЕПТЕМБАР 2023. У 14.00 ( 1.ЧАС ПО ПОДНЕВНЕ...

Сајам спорта

Сајам спорта

Дана 20.09.2023. године ученици другог и седмог разреда посетили су Аду Циганлију и присуствовали отварању Сајма спорта.Свечану церемонију је уз пратњу хора "Чаролија" отворио Давор Штефанек,председник Спортског савеза Србије.Наши ученици су кроз игру,могли да се...

Центар за промоцију науке

Центар за промоцију науке

Дана 19.09.2023 године,ученици 2/4 посетили су Центар за промоцију науке.Тамо су присуствовали радионици на којој су се упознали са поступком прављења хербаријума и врстама биљака из окружења.Око Центра су тражили и брали различите биљке,које су касније припремали и...