Izaberite stranicu

Важно обавештење

n

Категорија

Датум објављивања

03/13/2020

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Поштовани родитељи, драги ученици и поштоване колеге,

Делим са вама велику забринутост због изненадног сазнања да је власник фирме једног од закупаца простора у нашој школи оболео од корона вируса. Имајући у виду да је информација до мене дошла касно синоћ, након провере веродостојности, одлучила сам се, након консултација са Школским одбором, на непосредну и привремену меру задржавања наше деце код куће, док се током данашњег дана не отклони могућа опасност по њих и напокон ступим у контакт са надлежним службама Републике Србије и надлежним органима локалне самоуправе. Сви телефони које сам имала на располагању били су ван функције током ноћи.

Напомињем да је одлука коју сам донела, у складу са процедурама и позитивним прописима, мотивисана искључиво непосредном заштитом најмлађих. Безбедност деце је увек била и остаје на првом месту у свакодневном функционисању живота и рада у нашој школи.

У јутарњим часовима данас 13.03.2020.године контактирала сам надлежне службе, Школску управу и Министарство просвете, те затражила инструкције о неопходној процедури и поступању.

Током данашњег дана извршена је темељна и комплетна дезинфекција свих просторија у школи од стране Завода за биоциде и медицинску екологију, као надлежне здравствене установе града Београда.

У разговору са епидемиологом Предрагом Коном речено је да ученици и запослени нису угрожени ни на који начин, јер није било непосредног контакта са оболелим и да у овом тренутку нема потребе за тестирањем на корона вирус.

Након обављене дезинфекције свих просторија у школи од стране Завода за биоциде и медицинску екологију, обавештавамо Вас да ће школа наставити са извођењем наставе у понедељак 16.03.2020. по редовном распореду смена:

1- 4 пре подне

5-7 пре подне

6-8 поподне 

Користим и ову прилику да се захвалим градском Секретаријату за образовање и дечију заштиту и секретару Славку Гаку који су нам и у овој ванредној ситуацији пружили правовремену помоћ и подршку. Посебно се захваљујем великом броју родитеља коју су се јавили са жељом да помогну. У оваквим ситуацијама позвани смо да, заједно са нашим најмлађима, схватимо да се тихе битке воде заједно, у којима сви имају улогу и одговорност – за своје здравље, здравље деце и родитеља, пријатеља, бака и дека.  

Сматрам да је моје искрено обраћање Вама, и у овој ситуацији, једино средство за смањење утицаја разних гласина, које, понекад, могу бити штетније од реалних опасности са којима се суочавамо. Школа схвата дубоку озбиљност онога што нам се догађа. Са ваше стране молим за уздржаност од ширења непроверених информација и тешњу сарадњу у развоју заједничке свести о превенцији, која полази и од деце.

 Школа је и пре овог догађаја спроводила појачане мере хигијенске заштите простора, што ће бити и настављено. Ми ћемо са своје стране, будите убеђени, учинити све што је у моћи школе и њеног особља, те поштовати инструкције и препоруке надлежних институција у Републици Србији, али и реаговати проактивно на сваку претњу која може, на било који начин, угрозити безбедност и здравље наше деце, оног највреднијег што наше друштво има.

Вама се захваљујем на разумевању и подршци и молим Вас да наставите да пратите  упутстава надлежних институција и здравствено стање своје деце.

Школа ће Вас благовремено о свему обавештавати како би се избегла паника и ширење дезинформација.

У Београду, 13.03.2020.

Хвала на сарадњи и подршци,

директор школе Мирјана Шпехар

Повезане вести

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

Амбасадорка Краљевине Норвешке у Србији, Кристин Мелсом, отворила је манифестацију „Источно од сунца и западно од месеца – нордијска књижевност за децу у преводу на српски језик“ и истоимену изложбу отворену у Библиотеци града Београда (БГБ), коју су подржале амбасаде...

СПОРТ ЗА СВЕ!

СПОРТ ЗА СВЕ!

Ученици-це шестог разреда наше школе као и предходних година учествовали су на спортској инклузивној манифестацији "Спорт за све", која се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали Александар Николић (хала Пионир).Ученици су имали прилику...

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику. У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у...