Важно обавештење

n

Категорија

Датум објављивања

03/13/2020

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Поштовани родитељи, драги ученици и поштоване колеге,

Делим са вама велику забринутост због изненадног сазнања да је власник фирме једног од закупаца простора у нашој школи оболео од корона вируса. Имајући у виду да је информација до мене дошла касно синоћ, након провере веродостојности, одлучила сам се, након консултација са Школским одбором, на непосредну и привремену меру задржавања наше деце код куће, док се током данашњег дана не отклони могућа опасност по њих и напокон ступим у контакт са надлежним службама Републике Србије и надлежним органима локалне самоуправе. Сви телефони које сам имала на располагању били су ван функције током ноћи.

Напомињем да је одлука коју сам донела, у складу са процедурама и позитивним прописима, мотивисана искључиво непосредном заштитом најмлађих. Безбедност деце је увек била и остаје на првом месту у свакодневном функционисању живота и рада у нашој школи.

У јутарњим часовима данас 13.03.2020.године контактирала сам надлежне службе, Школску управу и Министарство просвете, те затражила инструкције о неопходној процедури и поступању.

Током данашњег дана извршена је темељна и комплетна дезинфекција свих просторија у школи од стране Завода за биоциде и медицинску екологију, као надлежне здравствене установе града Београда.

У разговору са епидемиологом Предрагом Коном речено је да ученици и запослени нису угрожени ни на који начин, јер није било непосредног контакта са оболелим и да у овом тренутку нема потребе за тестирањем на корона вирус.

Након обављене дезинфекције свих просторија у школи од стране Завода за биоциде и медицинску екологију, обавештавамо Вас да ће школа наставити са извођењем наставе у понедељак 16.03.2020. по редовном распореду смена:

1- 4 пре подне

5-7 пре подне

6-8 поподне 

Користим и ову прилику да се захвалим градском Секретаријату за образовање и дечију заштиту и секретару Славку Гаку који су нам и у овој ванредној ситуацији пружили правовремену помоћ и подршку. Посебно се захваљујем великом броју родитеља коју су се јавили са жељом да помогну. У оваквим ситуацијама позвани смо да, заједно са нашим најмлађима, схватимо да се тихе битке воде заједно, у којима сви имају улогу и одговорност – за своје здравље, здравље деце и родитеља, пријатеља, бака и дека.  

Сматрам да је моје искрено обраћање Вама, и у овој ситуацији, једино средство за смањење утицаја разних гласина, које, понекад, могу бити штетније од реалних опасности са којима се суочавамо. Школа схвата дубоку озбиљност онога што нам се догађа. Са ваше стране молим за уздржаност од ширења непроверених информација и тешњу сарадњу у развоју заједничке свести о превенцији, која полази и од деце.

 Школа је и пре овог догађаја спроводила појачане мере хигијенске заштите простора, што ће бити и настављено. Ми ћемо са своје стране, будите убеђени, учинити све што је у моћи школе и њеног особља, те поштовати инструкције и препоруке надлежних институција у Републици Србији, али и реаговати проактивно на сваку претњу која може, на било који начин, угрозити безбедност и здравље наше деце, оног највреднијег што наше друштво има.

Вама се захваљујем на разумевању и подршци и молим Вас да наставите да пратите  упутстава надлежних институција и здравствено стање своје деце.

Школа ће Вас благовремено о свему обавештавати како би се избегла паника и ширење дезинформација.

У Београду, 13.03.2020.

Хвала на сарадњи и подршци,

директор школе Мирјана Шпехар

Повезане вести

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

У Дечјој библиотеци „ Драган Лукић“ одржано је дружење ученика основних школа општине Стари град поводом учешћа у манифестацији  „Читалачка значка“. Нашу школу представљала је Сташа Милосављевић, ученица 1/2  на коју смо веома поносни. Сташа је другарима и...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „УРНЕБЕСНА ФИЗИКА“

Захваљујући  сарадњи са Дечјом библиотеком „Драган Лукић“ имамо прилике да упознамо сјајне наслове књига за децу и њихове ауторе. И овога пута, захвални смо за још једно дивно дружење и квалитетно проведено време, Ученици одељења 6/4 са одељенским старешином...