Izaberite stranicu

Бајке за најмлађе – Прваци у Музеју Народног позоришта, 18.5.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

05/20/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Радујемо се сваком новом позиву из Народног позоришта. Овога пута, организовали смо посету са ученицима одељења 1/3 и њиховом учитељицом Душицом Марковић. У Музеју Народног позоришта дочекао нас је домаћин Драган Стевановић и глумица Соња Ковачевић.

Слушали смо приче о чудовиштима, необичне и лепе, испуњене неочекиваним обртима и разрешењима, са закључком да су у страху велике очи. Малишани су учествовали у интеракцији веома смело и слободно, мада је било и оних који су се постидели да јавно говоре. Свакако, уз дечје разумевање света све је топлије и лепше, па макар биле то и приче о чудовиштима, које је створила машта. А та машта, може свашта. 

Разговарали смо и заједно учили. О томе чега се све боје и како се суочавају са својим страховима. Говорили су из свог искуства и схватања света и живота. Најдуже смо разговарали о тома шта је све храброст и како је деца или одрасли показују. Поменуо се и страх од јавног наступа, пред другарима, учитељицом, публиком. Шта је то трема? Да ли је она добра или лоша? Како размишљати, како се организовати и припремити, како би трема кратко трајала? Храброст је радити на себи. А све је започело читањем једне приче… Брзо је прошло време за дружење. Нама је било тако лепо да се чинило да је прошло као трен.

Због своје уметничке посебности, јединствености и непоновљивости, читање деци јесте драгоцено јер их управо уз књижевност као уметност можемо обликовати и стварати будуће квалитетне људе који ће волети књиге и читање.

Хвала сарадницима из Музеја Народног позоришта и глумцима који су нас позвали и издвојили време за нас.

Ружа Лалић,

Школска библиотекарка

Повезане вести

Дан матерњег језика, одељење 2/1, 21.02.2024.

Дан матерњег језика, одељење 2/1, 21.02.2024.

У сарадњи са библиотекарком Дечје библиотеке „Чика Јова Змај“, Виолетом Ђорђевић, организовали смо заједничку радионицу, поводом Дана матерњег језика. Учесници радионице били су ученици 2/1 и њихова учитељица Татјана Маринковић. Био је то посебан дан, дан који...