Izaberite stranicu

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 26.09.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

12/05/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику.

У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у целини, што је за публику било и задовољство и изазов. У сарадњи са Дечјим одељењем Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“, госте смо дочекали најбоље како умемо – топло, срдачно и технички (према потребама програма) спремно. Публику су чинили ученици петог разреда 5/1 (32 уч.), 5/2 (32 уч.) и 5/3 ( 27 ученика), предметни наставници, одељенске старешине, стручни сарадници, гости из Издавачких кућа „Акроноло“ и „Дата Статус“.

Млади љубитељи клуба енглеског језика из Бруса, ученици трећег, четвртог и петог разреда, у сарадњи са музичком школом и наставницом енглеског језика, Маријом Ђенадић,  припремили су мултимедијалну приредбу „I have a dream“. Циљ програма је подизање свести публике о битним питањима у свету и друштву: ратови, како се борити за своју земљу, једнакост свих људи, права деце, посебно положај девојчица у неким државама, брига за планету Земљу и свет у коме живимо. Иако су проблеми озбиљни, деца деци преносе важне поруке и нуде ноту оптимизма, наду и веру у човека да ће учинити праве ствари за спас човечанства. А деца су, весници радости, чојства и човечности. Деца су разлог због којег вреди спасити свет!

Програм је регистрован на званичној страници Европског дана језика и својим гласовима смо подржали гласнике из Србије, чији смо програм имали прилике да гледамо.

Програм „I have a dream“ :

“I have a dream…”, M. L. King / Belgrade 2023

1. John Lennon – Imagine

2. Live Aid 1985 – For million years

3. The Plowing Work of Marko Kraljevic – Serbian epic

poem

4. Malena – Spin the magic

5.Tell me, oh, please do – Jovan Jovanovic Zmaj

6. Elton John – I’m still standing

7. Katy Perry – Roar

8. Brementown Rappers – twisted fairy tale

dramatisation

9. Elvis Presley/Maneskin – If I can dream

10. Guns ‘n’ Roses & Djordje Balasevic – Civil war &

There mustn’t be another war

11. Your Fatherland’s Defended with Beauty –

Ljubivoje Rsumovic

12. Michael Jackson – Heal the world

Ружа Лалић,

Школски библиотекар

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...