Izaberite stranicu

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ, СЕДМА АКЦИЈА  ДШБС „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“, 28.02.2024.

n

Категорија

Датум објављивања

04/01/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Најстарија српска установа културе – Народна библиотека србије 28.фебруара слави свој рођендан, а овај датум је још 2013. године проглашен и за национални дан књиге.

Поводом овог важног датума, у организацији школске библиотеке за ученике млађих разреда организована је активност у свечаној сали школе. Како је ова среда, 28. фебруар 2024.године, средина „Недеље заједништва“, у којој смо се посветили теми лепог дружења, сви ученици су имали задатак да одаберу текст који је посвећен теми друга, другарице, дружења, слоге и заједништва.

У свечану салу дошли су ученици првог, другог и трећег разреда (184 уч.) са својим учитељицама и започели смо дружење. Библиотекарка је краћом причом објаснила зашто је важан овај датум за све нас и да се наше национално благо крије у Народној библиотеци Србије.

Након тога, читали смо поједниначно, у пару, у групи наизменично, у групи по улогама (драмски текст) и групно сви у глас и добијали велике аплаузе.

И тачно у 11.55 организовали смо се тако да смо цео минут сви заједно читали у глас, јер тако ми читамо сви у глас, тако данас чита Алас.

О свом учешћу у седмој акцији Друштва школских библиотекара Србије (ДШБС) обавестили смо их да смо део велике акције која је данас реализована у целој Србији.

Ружа Лалић, шк.библиотекар

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...