Izaberite stranicu

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ , 28.02.2022. „АЛАС ЧИТА НАГЛАС“

n

Категорија

Датум објављивања

03/05/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На позив Друштва школских библиотекара Србије, прихватили смо да учествујемо у петој организованој акцији „ Читајмо гласно“ поводом Националног дана књиге, који се сваке године обележава 28.фебруара. Библиотекарка је у сарадњи са наставницима договорила време и место акције под слоганом „Алас чита наглас“.

У овој акцији учествовали су ученици млађих разреда (324 ученика) и старијих разреда (47 ученика), њихове учитељице и наставнице српског језика.

Организовано је заједничко дружење и читање у свечаној сали школе, и то по следећем распореду:

1.час – ученици првог разреда

2.час – ученици трећег разреда

3.час – ученици другог разреда

4.час – ученици четрвтог разреда

Поштоване су све епидемиолошке мере заштите, због чега су сви учесници акције распоређени у различите термине, према распореду који им је одговарао.

Ученици су имали прилике да се упознају са причом о томе зашто се обележава овај датум у нашој земљи, причу о оснивању Народне библиотеке Србије и свим вредностима које представља и чува та, за нас драгоцена институција.

Након тога према жељи, ученици су читали одломке омиљених песама и прича , романа и других књига које воле. Библиотекарка им је представила књиге које су биле најчитаније у прошлој школској години. Поручила им је да у књигама живи лепота, знање и мудрост, због чега је читање увек најбољи избор.

Ученици су наводили разлоге зашто воле да читају.

 Данас смо послали поруку свету да је дружење са књигом лепо и драгоцено. Неговањем културе читања и читалачке писмености чинимо свет лепшим местом, сви заједно.

Дружење смо завршавали заједничким читањем наглас. Читало се у свечаној сали, али и у учионицама, а касније и у читаоници школске библиотеке.

Наставнице српског језика ову акцију су реализовале са ученицима старијих разреда у учионицама, где су на сличан начин упознале ученике о Националном дану књиге. Ученици су представили књиге које им се допадају и наравно , заједно читали гласно.

Презентација о обележавању Националног дана књиге, налази се у прилогу.

Школски библиотекар,

Ружа Лалић

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...