Izaberite stranicu

„НЕДЕЉА МИРА  – МИР У ОДЕЉЕЊУ“ ( 19 – 23. 09.2022.)

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА МИРА, 21. 09.2022.

Генерална скупштина УН, посебном резолуцијом 2001.године, прогласила је Међународни дан мира – 21. септембар и обавезала свет да тога дана у години бар мисли о миру и да га обележи пригодним манифестацијама.

„Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља“ – порука је Дана мира.

Ученици ОШ „ Михаило Петровић Алас“ , уз подршку свих запослених у школи, обележили су Недељу мира, са централним догађајем на Дан мира.

Звук звона, које симболично представља Звоно мира, изливено од новчића које су скупила деца из шездесет земаља, окупило је наше ученике да у школском дворишту стану у формацију великог срца. Најмлађи ђаци, мали прваци, пустили су беле балоне са написаним именима и жељама да мир светом влада.

Сви ученици, у оквиру својих одељенских заједница, одабрали су активност којим ће обележити Дан мира, цртањем голуба,срца, поруке мира и пријатељства. Славили смо мир, љубав и заједништво, подржавали другаре из школских клупа, одабрали најлепше поруке пријатељства.

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...