Izaberite stranicu

Промоција књиге  „Варке старе шуме“ – одељење 2/4, 18.12.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

01/26/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У Дечјој библиотеци „Чика Јова Змај“ организовано је дружење са писцем за децу. Библиотекарка Виолета Ђорђевић нам је приредила топлу добродошлицу, а ауторка књиге „Варке старе шуме“, Гордана Малетић, нас је одушевила новом књигом, која нам се допала. Гости су били ученици 2/4 (15 уч.) и њихова учитељица, Јелена Геић.

Ауторка је деци испричала како и када се одлучила да пише, као да је реч о једној новој авантури. Пажљиво су је слушали. Говорила им је о инспирацији коју има када пише књиге, а није заборавила да им каже које књиге воли да чита и које су јој најомиљеније. Затим им је представила нову књигу,  „Варке старе шуме“ тако што би прочитала одломак, а ученици су постављали питања. Морало је бити пуно питања, јер се у шуми нешто дешава. Појавили су се непознати посетиоци који ремете свакодневну идилу становника шуме. Они истражују цео случај, али чињенице измичу… на чудан начин. Да ли се то стара шума поиграва са њима?

Најбоље је прочитати књигу целу. Сам. И открити колико је лепо уживати уз књиге!

Након разговора о књизи, библиотекарка је припремила квиз за ученике, који су се такмичили по групама. Било је динамично, а пре свега занимљиво. Уз нове јунаке, књиге, асоцијације и знања, дивно смо се провели.

Добили смо 2 књиге за школску библиотеку „Варке старе шуме“ и „Легенда о добру“ од ауторке Гордана Малетић.

шк.библиотекар

Ружа Лалић

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...