Izaberite stranicu

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СТО ТАЛЕНАТА ГРАДА БЕОГРАДА“

n

Категорија

Датум објављивања

06/27/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са Културно-издавачким центром „Српска кућа“ из Пожаревца у свечаној сали ОШ „Михаило Петровић Алас“ организована је промоција књиге „ Сто талената Града Београда 2021“, 9. јуна 2023.године са почетком у 13.00.

У овој крајње необичној школској години, када су помешана осећања везана за школу и школски живот, овим догађајем смо желели да вратимо осећај мира и лепоте одрастања и детињства. Окупило нас је заједништво које нас повезује, а то је љубав према уметности. Лепота стварања лепшег света стиховима и нотама, учинила је да уживамо у сваком тренутку, поносни на своје ученике, наше песничке и музичке таленте.

Промоцији је присуствовао оснивач Културно- издавачког центра „Српска кућа“, Братислав Голић, који је присутнима представио своју делетност и вишегодишњи рад на афирмацији младих писаца. Том приликом, г.Голић доделио је признања наставницима српског језика и наставницима разредне наставе за сарадњу, од 2013-2023.године, који су својим деловањем допринели подстицању младих писаца у раду.

Признања су добиле наставнице српског језика Јелана Кораћ, Сузана Дашић и Марија Лакићевић,  учитељице Ана Милошевић Максимовић , Ана Ивановић, Марија Ђоковска, Љиљана Лазаревић, Јелена Геић, Александра Станишић, Душица Арсенијевић и Јаворка Михајловић, библиотекарка Ружа Лалић и директорка школе, Драгана Кузмановић.

Програм промоције почео је снимком дела музичког концерта на којем наша ученица 6/1, Нева Аћимовић, свира харфу. Након тога, представљени су песнички таленти „Аласа“, који су пред публиком прочитали своју песму, одабрану међу сто најбољих. Музички таленти Аласа свирали су своје омиљене композиције на својим инструментима, клавиру, гитари и труби.

ПЕСНИЧКИ ТАЛЕНТИ:

Ученици трећег разреда:

Јулија Бојков – 3/1, воли дружење, игре и спорт, посебно „Између две ватре“ и фудбал. Понекад у слободном тренутку, под налетом инспирације, напише песму.

„Шарени свет“

Уна Петровић – 3/1, воли да пише, пева и глуми. Имала је прилике да учествује у позоришној представи „Мачка на усијаном лименом крову“. На понос родитеља пише песме, бајке, приче, а песму коју ће вам данас представити написала је по необичном сну.

„Беле пахуље“

Анђела Петровић- 3/2, воли уметности, свира клавир, пева, пише песме. Похађа школицу глуме, воли текстове и риму. Прву је написала у шестој години, а гаји љубав према спорту, тачније према гимнастици.

„Љубав“

Нико Бјелица -3/2, воли музику, књижевност и спорт. Свира клавир, тренира кошарку и фудбал, а воли да чита. Уз читање, понекад добије инспирацију да напише песму.

„Лептир“

Давид Јовановић- 3/2, воли спорт, посебно фудбал и кошарку. Иначе, љубитељ кулинарства, специјалитет су мафине, а и писањем песама понекад себи улепша дан.

„Сан“

Хана Ковачевић – 3/3, воли песме, приче, бајке. Љубитељ природе и животиња, обожава свог пса, у слободно време глуми и пева, плива. Своје виђење срећног детињства уме вешто да преточи у речи и песму. Песма коју ће вам данас представити је аутобиографска јер савршено описује њу – а то је :игра, компромис, емпатија, другарство и радост.

„Жмурке“

Таша Јововић – 3/3, прву свеску за писање слова добила је у својој трећој години. Воли природу, цртање, писање, од спортова пливање и гимнастику. Обожава своју куцу Хипи, своје другаре и ужива у детињству.

„Сунце и месец“

Ученици четвртог разреда:

Ђурђа Живановић – 4/1, воли музику, писање и спорт, посебно кошарку и фудбал.У музичкој школи свира харфу, а од шесте године пише и љубитељ је књига.

„Јутро“

Дрина Живановић – 4/1, воли музику, писање и спорт. У слободно време свира гитару, плеше и пева. Тренира карате. Пише песме и приче.

„Школа“

Александар Јоновић -4/1, воли цртање, музику и писање. У слободно време свира гитару или напише песму или стих.

„Замислите“

Никола Петровић – 4/1, има надимак Пеца. Песму коју ће вам прочитати написао је када је повредио мали прст.

„Мали прст“

Дора Поповић – 4/1, изнад свега воли дружење, игре и забаву уз другаре. Осим писања, воли цртање.

„Школа“

Максим Бојовић – 4/1, спортиста, кошаркаш који воли песме. Конкурс „ Сто талената“ га је инспирисао да напише своју прву песму.

„Школа“

Милена Московљевић – 4/1, свира гитару, тренира одбојку, гаји велику љубав према животињама, а у слободно време воли да пише песме,

„Пријатељаство“

Вук Брчин- 4/1, воли спорт и књижевност. У слободно време игра кошарку, или пише песме и лепе саставе.

„Марадона“

Доминика Бибић Ницки –4/2, воли да писање, дружење и посебно своју породицу. Њена песма посвећена је љубави према мами и тати.

„Родитељи“

Младен Цвијић -4/2, воли пливање, музику и писање. У слободно време свира бубњеве, чита и пише. Данас се остварио његов сан, да његова песма буде објављена у књизи „Сто талената Града Београда“

„Ја сам ноћас сањао“

Ученици петог разреда:

Милица Радоњић- 5/2, воли да чита и да пише. Инспирацију проналази у свему што је окружује –природи, људима, осећањима и догађајима.Ипак, њена највећа љубав је глума, тако да своје слободно време поклања школи глуме и говора. Воли да плеше и пева, да иде у школу и изнад свега да се дружи са својим другарима.

„Ово је мој свет“

Јана Ристовић-5/4, велики заљубљеник у знање, поштовалац науке.Наукама се озбиљно посвећује и у школи и ван ње на такмичењима. Тренира гимнастику и обожава свог папагаја Буцка. Слободно време посвећује млађој сестрици и ужива у животу.

„Страх“

Ученици шестог разреда:

Дуња Вукичевић – 6/3, бескрајно воли да пише поезију, своје мисли и цитате. Свој таленат за писану реч има у генима, а сан јој је да постане књижевница.

„Зимски дан“

Катарина Гламочлија – 6/3, пише песме од свог 4.разреда, јер тако испуњава своје слободно време. Стиховима бележи своје мисли о љубави или о лепоти природе.

„Трешња“

Зоран Милошевић-6/2, воли уметности, књижевност и глуму. Своје уметничке способности показао у представама школских пројеката које су игране у школи, позориштима Београда, Крагујевца. Воли поезију, чита, рецитује, воли дружење и активности креативних садржаја.

„Јесен“

Ученица седмог разреда:

Оливера Зиројевић – 7/3, одрастала уз песме, са поласком у школу почела да их пише.Песме пише са лакоћом, подржава младе песничке таленте, али је себи одредила друге приоритете у будућности.

„Чаробна башта“

Нису сви песнички талента били у могућности да присуствују промоцији, али свакако, заслужују да буду поменути у овом тексту.

МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ:

Лука Николић, 4/1, гитара

Илија Иванчевић, 4/1, труба

Борис Бјелица, 6/2, клавир

Јана Михајловић, 6/2, клавир

Зое Николић, 6/1, клавир

Нева Аћимовић,6/1, харфа (снимак на биму)

Свечана сала била је пуна, од најмлађих  до најстаријих генерација, ученика и њихових чланова породица, као и наставника. Публика је била задовољна. Дивни звуци стихова, мелодије и аплауза допирали су из наше свечане сале. Много осмеха и лепих речи улепшало је овај школски дан.

Цвеће и честитке нису изостајали. Признања. Фотографисање. Поштовање и дивљење. И оно најважније, вера и љубав, коју ова дивна деца заслужују.

Организатор и водитељ програма,била је библиотекарка Ружа Лалић.

Шк.библиотекар,

Ружа Лалић

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...