Izaberite stranicu

Промоција књиге „Хоћу кући“ – одељење 1/2, 16.11.2023.

n

Категорија

Датум објављивања

01/25/2024

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Најмлађи ученици, наши драги прваци, ученици одељења 1/2, (22 уч.) били су  гости у школској библиотеци. Повод за дружење била је књига „Хоћу кући“ коју је написала Јасминка Петровић.

Мало смо поразговарали о изгледу библиотеке, полицама на којима су распоређене књиге и правилима понашања у библиотеци. Објаснили смо како се тражи на полицама жељена књига. Неке од књига су препознали по изгледу или насловима.

Библиотекарка им је представила нову књигу која их је одмах заинтересовала. Тема односа родитеља и деце врло је популарна, посебно међу оним малишанима који сматрају да им родитељи нека права и слободе ускраћују, па често желе да поделе своја размишљања и ставове о томе.

Главни јунак књиге је дечак Никола је одлучио да оде од куће и потражи друге родитеље. Није знао одакле да почне, на који континент да оде да их потражи. Није био сигуран ни какви родитељи би му пријали, ни шта од њих у ствари жели. Једноставно и наивно је веровао да су други родитељи бољи, да ће успети да пронађе себи савршене родитеље.

И тако, креће необична авантура, окупана смехом и сузама, надама и разочарењима у дечјој потрази за бољим родитељима. Догодиће се неочекивани обрти, биће пуно смешних ситуација и речи, па чак и понека опасност. А срећа је увек испред нас, нама се само чини да је морамо потражити на неком другом месту. На самом крају дечак Никола схвата да су његови родитељи, у ствари, савршени родитељи које је све време тражио.

Читали смо одломке из књиге, разговарали о њима и заједно се смејали. Уследило је обећање да ћемо се поново дружити у библиотеци уз неку нову лепу књигу за децу.

Шк.библиотекар

Ружа Лалић

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...